ГРАД БИЈЕЉИНА ПОМАЖЕ ПРЕВОЗ: Сваки ђак добија помоћ од 30 КМ

Владимир Митрић

14. 05. 2021. у 13:33

ГРАДОНАЧЕЛНИК  Љубиша Петровић потписао је уговоре са шест аутопревозника о субвенционисању превоза 1070 ученика основних и средњих школа са подручја града Бијељина.

ГРАД БИЈЕЉИНА ПОМАЖЕ ПРЕВОЗ: Сваки ђак добија помоћ од 30 КМ

ФОТО: Владимир Митрић

-Учешће града у субвенционисању је 30 конвертибилних марака по ученику. На овај начин избегли смо повећање цене превоза, родитељима омогућили уштеду у кућном буџету, а аутопревозницима ублажили последице штете коју трпе због епидемије вируса корона -истакао је Петровић.

Аутопревозник Милан Чутурић захвалио је градоначелнику и Градској управи на разумевању које су исказали поводом субвенционисања.
-Цена превоза за ученике остаје иста и износи од 45 до 75 КМ, у зависности од релације. Као што знате наша делатност је једна од најпогођенијих последицама вируса корона и зато нам је субвенција итекако добро дошла - задовољан је Чутурић.
На састанку је било речи и о изналажењу бољих решења у вези са функционисањем градског саобраћаја, нарочито у центру града.

- Заказали смо састанак за четвртак наредне седмице са представницима ресорних одјељења Градске управе, Полицијске управе Бијељина и аутопревозника, да бисмо чули стручна мишљења с циљем бољег регулисања саобраћаја - најавио је градоначелник Петровић, који је додао да ће се на овај начин кренути у поступак решавања проблема саобраћајне гужве и недостатка јавног градског превоза

Власник предузећа „Семберија-транспорт“ Пантелија Митровић поручио је да би увођење јавног превоза било веома значајно, како са аспекта повезивања руралног подручја са градом, тако и због јефтинијег превоза суграђана.
 -За превознике би то било изузетно корисно, јер би смо обезбедили сигурније пословање и очување радних  места. Уз договор са градоначелником, јавни превоз био би субвенционисан, као што је то пракса у већини развијених држава. Према досадашњим искуствима потребно је око годину дана да се изради квалитетна студија изводљивости, да бисмо кренули у реализацију, а ми смо, са градоначелником, започели разговоре на ту тему и очекујемо да овај пројекат и заживи – рекао  је Митровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)