ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРАГАНА ШЕВЕ: Ножем избо монаха, па га закључао и оставио да умре!

О. МАТАВУЉ

13. 05. 2021. у 11:40

ОКРУЖНО јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Драгана Шеве (41) због убиства монаха Стефана Ачића у манастиру Глоговац код Шипова!

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРАГАНА ШЕВЕ: Ножем избо монаха, па га закључао и оставио да умре!

Фото приватна архива

Шеви се на терет ставља тешко убиство почињено из користољубља, за које је запрећена казна од најмање 10 година или казна дуготрајног затвора.

У оптужници, коју је потврдио Окружни суд у Бањалуци, наводи се да је Шево 7. децембра прошле године око 18.30 часова дошао у конак манастира у месту Бабићи у намери да од монаха Стефана, којег је познавао од раније, затражи новац на зајам. До села га је аутомобилом "рено кангу" довезао Н. П.

- Током боравка у приземљу конака Шево је са оштећеним седео за столом, на које се налазила кеса са новцем. Од монаха је затражио да му позајми одређени износ новца, па када је оштећени то одбио Шево је, у намери да га убије и присвоји новац, устао од стола - наводи се у оптужници.

Појашњава се да је прво отишао до кухиње, која се налази иза леђа монаха, да би му потом с леђа пришао вадећи из џепа преклопни нож са зеленом дршком, оштрицедугачке осам центиметара, који је имао код себе.

- У тренутку када је и оштећени кренуо да устане од стола, оптужени му је задао два убода ножем у десну страну грудног коша. Потом је са стола украо кесу у којој се налазио новац у кованицама у износу не мањем од 566 КМ, 59 евра, 37 куна и 10 динара - наводи се у оптужници.

Додаје се да је Шево од рањеног монаха захтевао још новца, па су отишли у собу на спрату конака. Ту је од монаха узео још 510 КМ и 110 евра.

- Са украденим новцем Шево је напустио собу и конак манастира, да би приликом изласка из собе у којој се налазио рањени монах, с вањске стране кључем закључао улазна врата собе и кључ понео са собом. Услед масивног искрварења монах је преминуо у 20.15 часова - наводи се у оптужници.

Шево је након злочина побегао и после дводневне потраге ухапшен је у мотелу "Нана" у Бањалуци при чему је и сам себе убо ножем у груди. Шево се налази у притвору, а уз оптужницу тужилаштво је затражило и да му се притвор продужи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)