НОВИНЕ У ЛЕЧЕЊУ ПРОСТАТЕ: Лекар из Инсбрука обавио три операције у бијељинској болници

В. М.

11. 05. 2021. у 16:02

ПРОФЕСОР др Јасмин Бектић, врхунски стручњак из области урологије и начелник европског Центра за простату у Инсбруку, обавио је три операције простате у болници “Свети Врачеви”, уз асистенцију уролога из наше здравствене установе.

НОВИНЕ У ЛЕЧЕЊУ ПРОСТАТЕ: Лекар из Инсбрука обавио три операције у бијељинској болници

Фото: В. Митрић

Карцином простате је најчешћи карцином код мушког пола, углавном старије животне доби, порука је тог светски признатог стручњака и његових бијељинских колега.

-Овом здравственом проблему се мора приступити одмах када се рак простате открије, а међу најбољим центарима за простату у Европи је Центар у Инсбруку, одакле долази професор Бектић, један од врхунских стручњака који оперише простату у узнапредовалој фази, што мало који љекар ради, рекао је др Душко Милићевић, уролог бијељинске болнице који је асистирао током операција.

Милићевић објашњава да професор Бектић ради лапараскопске операције карцинома простате, отворене, класичне и данас популарне “нерв спаринг” операције којима се сачува тај неуро-мускулаторни сплет, где пацијенти након тога очувају потенцију и контролу мокрења што је јако важно.

Фото: В. Митрић

- Операције су успешне и што се тиче онколошких принципа, али и квалитета живота. Постоперативни ток је неких седам до десет дана - додаје Милићевић-Ово је велики искорак за бијељинску болницу у дијагностици и лечењу опаке болести, али и омогућавање што бољег третмана пацијентима који болују од карцинома простате.

Долазак професора у ову установу доприноси да се ниво лечења карцинома простате подигне на виши ниво.

Фото: В. Митрић

-Данашњи долазак др Бектића, означава почетак сарадње која ће се наставити и он ће бити један од сталних консултаната и лекар који ће редовно долазити у бијељинску болницу када се обављају најкомпликованије операције- истакао је др Михајло Лазић, помоћник директора болнице “Свети врачеви” Бијељина.

Професор Бектић је до сада урадио више од 2.000 операција простате, што му даје одрешене руке да своје знање преноси уролозима који желе напредак у свом раду са пацијентима. То је препознато у Болници “Свети врачеви”, што указује даље на отварања регионалног Центра за простату у Бијељини.

Професор Бектић је одржао стручно предавање лекарима у бијељинској болници, ком је присуствовао и директор ове здравствене установе професор др Златко Максимовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)