НА ЛЕЧЕЊУ 61 ПАЦИЈЕНТ: Епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље неповољна

В. Митрић

11. 05. 2021. у 09:05

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација на подручју Града Бијељина, с вирусом корону вези, и даље је неповољна – саопштено је након седнице Градског за ванредне ситуације.

НА ЛЕЧЕЊУ 61 ПАЦИЈЕНТ: Епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље неповољна

Фото: В. Митрић

Иако је регистрован благ пада броја заражених, лекари упозоравају да је клиничка слика оболелих све тежа, да највише оболева радно способно становништво од 40 до 50 година старости, а да није редак случај да су читаве породице хоспитализоване. 

У Ковид-болници тренутно је на лечењу 61 пацијент, од којих је 13 на респиратору, а 26 на кисеоничкој терапији. Све мере Градског штаба за ванредне ситуације усклађују се са мерама Републичког  и остају на снази до 24. маја, међу којима је допуштање рада базенима, биоскопима, као и одржавања такмичарских активности спортских организација и спортиста, уз строго придржавање прописаних мера.

Градски штаб апеловао је на матуранте да се због епидемиолошке ситуације не окупљају, а из Полицијске управе Бијељина поручили су да ће  евентулно непоштовање мера с тим у вези с санкционисати. Лекари су и овај пут скренули пажњу суграђанима да се одговорно понашају и поштују све неопходне противепидемијске мере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)