ОПЕРИСАН ВАСИЛИЈЕ КАЧАВЕНДА: Хируршка интервенција трајала сат и по времена, познато стање умировљеног епископа

В. Митрић

10. 05. 2021. у 14:29

УМИРОВЉЕНИ епископ зворничко-тузлански Василије Качавенда, подвргнут је, данас хируршкој интервенцији у Општој болници „Свети врачеви“ у Бијељини, у чији менаџмент и особље, како каже, има велико поверење“.

ОПЕРИСАН ВАСИЛИЈЕ КАЧАВЕНДА: Хируршка интервенција трајала сат и по времена, познато стање умировљеног епископа

Фото: В. Митрић

Владика, који нам се јавио, неколико часова после операције, рекао је да је трајала сат и по, да се осећа одлично, „јер постоперативни опоравак протиче у најбољем могућем реду“.Чак је расположен за разговор, па и шалу.

- Уз Божју помоћ и уз свесрдну помоћ златних руку лекара и другог особља осећам се одлично - каже епископ Василије, који је на Васкрс служио у цркви Манастира Пет језера у Бијељини, који је подигао док је био у активној служби и у чијем конаку живи, после повлачења са трона Епархије зворничко тузланске у којој је подигао или обновио око 200 цркава и манастира, са верницима, свештенством и монаштвом.

- Молитве Богу и веровање и добре и стручне људе могу да победе и највеће муке и тегобе. Богу и здравственим радницима хвала што сам у овим годинама успео, пре неколико месеци, да победим и опаки корона вирус.

Владика Василије "гура" 84 годину, а архијереј је од 1978. године, када је на трону те епархије наследио чувеног владику Лонгина (Томић).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)