ЗАХВАЛНОСТ РУСИЈИ ЗА ПОМОЋ У НАБАВЦИ ВАКЦИНА: Стевандић на састанку са амбасадором Калабуховом

С. М.

07. 05. 2021. у 17:18

ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић на састанку са амбасадором Русије у БиХ Игором Калабуховом захвалио је Русији, која је прва помогла Републици Српској, али и БиХ, у борби са епидемијом вируса корона када је реч о набавци вакцина "спутњик ве".

ЗАХВАЛНОСТ РУСИЈИ ЗА ПОМОЋ У НАБАВЦИ ВАКЦИНА: Стевандић на састанку са амбасадором Калабуховом

Фото: Новости

Стевандић је са Калабуховом у Бањалуци разговарао о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о здравственим и економским темама, саопштено је из Уједињене Српске.

На састанку је било речи о актуелном стању у Републици Српској и БиХ, те чувању мира и стабилности у региону, праву народа и ентитета.

Стевандић је захвалио Русији и за став и избалансираност јер се Москва несебично залаже за примену Дејтонског мировног споразума, те што се, када је реч о томе, њихова истрајност не доводи у питање.

- Као неко ко се константно залаже за представљање истините и реалне слике о политичкој ситуацији у БиХ и лично сам захвалан на свему што је амбасадор до сада урадио по том питању - рекао је Стевандић.

Он је Калабухову поручио да ће у српском народу увек наћи пријатеље и савезнике.

Састанку су присуствовали и заменик председника Уједињене Српске Синиша Видовић и потпредседник Уједињене Српске Милан Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)