ШЕТЊОМ ДУГОМ OKO 450 КМ ПОМАЖУ ДЕЦИ: Саша Гудељ и Слободан Дујић пешке прешли деоницу од Београда до Требиња

Д. ЦУРАЋ

08. 05. 2021. у 17:15

ТРЕБИЊАЦ са адресом у Београду Саша Гудељ и његов пријатељ из Београда Слободан Дујић прешли су пешке пут од Београда до Требиња, а сем изузетно тешког задатка који су сами себи поставили, њихов циљ је да шетњом дугом 450 километара скрену пажњу јавности да се помогну лечење близанаца из Србије, трогодишњих Сава и Наума Иванова, као и четворогодишњих Страхиње и Стевана Јованчевића.

ШЕТЊОМ ДУГОМ OKO 450 КМ ПОМАЖУ ДЕЦИ: Саша Гудељ и Слободан Дујић пешке прешли деоницу од Београда до Требиња

Фото Д. Цураћ

Саша и Слободан Дујић кажу да живе за авантуру, да су након што су разним превозним средствима обилазили регион, Европу и друге континенте овај пут решили да се упусте у хуману авантуру.

- Мислим да смо нашом шетњом учинили добро и велико дело, да смо помогли деци којима је помоћ преко потребна. Верујем да смо велики број људи анимирали да пошаљу СМС на бројеве 3030 Хуманитарне фондације "Буди хуман" - рекао је Саша Гудељ.

Своје авантуре чувају за себе, а признају да нису очекивали медијску пажњу. Међутим, овај пут управо помоћ медија поспешила је њихов хуман циљ.

АВАНТУРА Саша и Слободан, Фото Д. Цураћ

- Та медијска прича је у ствари помогло да хумана акција поприлично успе. Ми смо се потрудили и срећан сам што су се многи и знани и незнани одазвали позиву да заједно са нама учествују у помоћи овој деци - истакао је Слободан Дујић.

КРСНА СЛАВА

САША Гудељ и Слободан Дујић захвалили су свима који су се одазвали овој хуманој мисији, а свој успех прославили су код породице Гудељ, која слави крсну славу Ђурђевдан.

Пут од Београда до Требиња дуг је 450 километара, трајао је 11 дана, а Саша и Слободан признају да је било кризних тренутака. Ипак, одустајање није долазило у обзир.

- Било је свега. Киша, сунце, зној, па и крви у нека доба. Време се мењало, а најзанимљивије је што нам је најхладније је било на Степену код Гацка. Наравно, све је то сада иза нас - прича Саша.

Слободан признаје да је приликом поласка из Београда имао дилему да ли ће успети.

- Било је много кризних тренутака током целог пута, нисам ниједног тренутка мислио да ћемо одустати осим на самом почетку. Међутим, када смо кренули знао сам да ћемо стићи до краја - нагласио је Слободан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)