МЕДВЕД НА КОЛОВОЗУ: У бањалучком насељу Карановац виђена опасна животиња

О. МАТАВУЉ

06. 05. 2021. у 06:08

НА друштвеним мрежама појавио се снимак медведа који путем трчи испред аутомобила, а који је наводно прексиноћ снимљен у бањалучком насељу Карановац.

МЕДВЕД НА КОЛОВОЗУ: У бањалучком насељу Карановац виђена опасна животиња

Фото "Фејсбук"

На снимку се види како медвед средином пута трчи испред аутомобила неколико десетина метара. Потом, преплашен, бежи у круг фирме, пролазећи неколико метара од човека који метлом чисти двориште. Снимак је убрзо постао виралан и изазвао велику пажњу и бројне коментаре на друштвеним мрежама.

На објаву снимка реаговало је Ловачко удружење "Змијање", осуђујући поступак непознатог возача који је "под дугим светлима терао медведа коловозом и све снимао".

- Насеље Карановац налази се на подручју које је аутохтоно станиште медведа, чије је кретање потпуно уобичајено током ноћи на овом ширем простору, када често и прелази саобраћајницу. Због тога је тој деоници пута постављен саобраћајни знак "дивљач на путу" - наводе у ЛУ "Змијање".

МИРНО СЕ УДАЉИТЕ

МЕДВЕД је недавно виђен и у бањалучком насељу Старчевица. Ловци су и тада појаснили да је шире подручје тог насеља, као и Понир, аутохтоно станиште медведа. Људима су саветовали да се у случају сусрета с медведом у природи мирно удаље у супротном правцу и да нипошто не прилазе мечићима уколико их сретну одвојене од мајке.

Додају да је возач вероватно несмотрено јурио несрећну животињу до изнемоглости.

- Није био свестан последица које је могао изазвати у случају наиласка другог возила или насртаја уплашене и дезоријентисане животиње на човека који се види на снимку. Срећом, све је прошло без последица и апелујемо на возаче да обрате пажњу на знакове и да у сличним ситуацијама зауставе возило и сачекају да се дивљач мирно удаљи - наводе ловци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)