ПОХВАЛЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Угледни руски лекари у тродневној посети бијељинској болници (ФОТО)

В. МИТРИЋ

04. 05. 2021. у 23:30

РУСКА медицинска делегација, која борави у тродневној посети Болници “Свети врачеви” у Бијељини, похвалила је опремљеност, менаџмент и рад ове здравствене установе у условима пандемије вируса корона.

ПОХВАЛЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Угледни руски лекари у тродневној посети бијељинској болници (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Делегација долази из шест руских градова: Москва, Томск, Ишимбај, Уфа, Улан-Уде и Малајаж, међу којима је пет директора болница.

- Бијељинска болница је на високом нивоу организације, а у неким областима чак надмашује и веће међународне клинике из угла опреме и менаџмента. Желела бих да похвалим руководиоца ове болнице који је могао да преузме на себе такву обавезу у ово тешко време. Само храбар човек ће се одважити на тако нешто – рекла је за “Новости” руководилац дванаесточлане руске медицинске делегације Алина Петиченко.

Она је навела да ни у Русији нису била једноставна времена и да је ковид направио свима проблем, независно од националности и држављанства. Петиченко је истакла да је бијељински регион, по проценту оболелих, на задовољавајућем нивоу.

Директор Фонда међународног медицинског кластера из Москве Светлана Габитова рекла је за бијељинску болницу да је опремљена најбољом и најсавременијом опремом, да има моћан информациони систем и висококвалификован тим лекара који се успешно боре са свим тешкоћама изазваним ковидом. Она је издвојила квалитет тестова и рекла да је на међународном нивоу фантастичан показатељ то што се резултати добијају за четири до 24 сата, те оценила да је показатељ смртности добар, као и капацитет у ковид болници.

- Ми у Фонду међународног медицинског кластера  у Москви стално анализирамо напредна међународна искуства у борби против пандемије И на следећу конференцију позваћемо директора бијељинске болнице Максимовића да подели своје искуство, јер имао о чему да исприча - рекла је Габитова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)