СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НАВИЈАЧА ДУШКА САВАНОВИЋА: Ђурђевић признао кривицу, пресуда у петак

О. МАТАВУЉ

04. 05. 2021. у 14:01

МИЛАН Ђурђевић (43) из Лакташа у Окружном суду у Бањалуци признао је кривицу по оптужници за помагање Далибору Чамберу (47) након убиства навијача ФК "Борац" Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (22) на бензинској пумпи "Нис" у Трну.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НАВИЈАЧА ДУШКА САВАНОВИЋА: Ђурђевић признао кривицу, пресуда у петак

Фото: Новости

Пресуда ће бити изречена у петак, а поступак против њега је раздвојен у односу Чамбера коме се суђење наставља 19. маја.


Пре раздвајања поступка родитељи убијеног Душка, Миодраг и Весна Савановић у судници су негодовали јер су смештени да седе у задњем реду, одакле нису могли чути председника судског већа Драгана Улетиловића.

По најави да ће Ђурђевић признати кривицу судија је замолио родитеље, као и све сведоке да накратко изађу. Када су се враћали у судницу ожалошћена мајка није могла да се суздржи па је, у пролазу поред Чамбера, добацила: "Убицо!".

Реаговао је судија Улетиловић питајући да ли је чуо некакав коментар, упозоравајући да то неће толерисати. Одговорио му је Миодраг Савановић: "Нисте чули ништа непознато!". Судија их је позвао да се суздрже од коментарисања, наводећи да сви морају имати поштовања, па је ожалошћени отац узвратио: "Видим како нас поштујете... Као на пијаци!".
- Да вас више нисам чуо - одбрусио је Улетиловић, понављајући да, без обзира на ситуацију у којој се налазе, и родитељи морају имати стрпљења. Потом им се и извинуо.

Миодраг је добацивао и Ђурђевићевом браниоцу Душки Богојевић, која је изашла испред суднице да с њим поразговара и ситуација се смирила.

Након краће паузе прихваћено је Ђурђевићево призање. У завршној речи тужилац Александар Симоновић је истакао да докази потврђују да је он починио кривично ђело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног ела, тражећи да се казни у складу са законом.
Душка Богојевић је истакла да њен клијент није знао да је Чамбер наоружан, појашњавајући да су на пумпу дошли да купе цигарете.

- Ђурђевић је у то укључен из неопрезности и незнања да ће до сукоба доћи. Признао је кривицу и у полицији испричао како се све десило. Разумем реакције ожалошћених родитеља и ми смо предлагали да се склопи споразум, да не идемо у суђење и не излажемо породицу додатним траумама, али за то није било слуха друге стране - рекла је Богојевић.

Нагласила је да је чињеница да је Ђурђевић након злочина одвезао Чамбера кући.
- То су моменти. У том тренутку Чамбер је и према њему окренуо пиштољ и рекао му да га вози. И сам је био угрожен и није знао како ће Чамбер реаговати. Он је породичан човек, отац двоје деце. Искрено се каје и није могао себи да дође због тога што се десило. Да је некако могао, сигурно би спречио злочин - истакла је Богојевић.
Ђурђевић је поново у судници изјавио саучешће породици убијеног, наводећи да се искрено каје због свега.


ОПТУЖНИЦА
Злочин се догодио 31. децембра прошле годиен на пумпи "НИС петрол" у Трну. У оптужници се наводи да је на паркингу дошло до сукоба и Чамбер је извукао пиштољ и пуцао у задњи леви точак ”мерцедеса” у који су сели Савановић и Бабић. Они су покушали да се удаље, али их је оптужени зауставио. Бабић је изашао из возила и Чамбер му је пуцао у стопало и кренуо за њим, али га је Савановић ударио шаком и оборио. Из лежећег положаја Чамбер је испалио трећи хитац у леђа Савановићу наневши му прострелну рану од које је преминуо у болници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)