НЕШИЋ: Теглетија одмах да смени Турковићеву

С.М.

03. 05. 2021. у 13:50

ПОЗИВАМ председавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију да одмах покрене поступак за смену министарке иностраних послова Бисере Турковић због њене јучерашње огавне изјаве којом је на најрадоснији православни празник – Васкрс - претила, вређала и величала злочин над припадницима ЈНА у Добровољачкој, каже председник Демократског народног савеза Ненад Нешић. Он истиче да је читав мандат Турковићеве обиљежен скандалима, нерадом и блокадама.

НЕШИЋ: Теглетија одмах да смени Турковићеву

Фото: С.М.

- Блокирала је формирање радне групе за Трговску гору, блокира увођење прелевмана на месо и заштиту домаће производње, блокирала је набавку вакцина из Русије, дочекивала је респираторе намијењене Црној Гори, омаловажавала донацију вакцина Србије, потпуно елиминисала Србе са руководећих позиција у Министарству којим руководи итд. Сада нам на Васкрс шаље ратне покличе по узору на свог партијског шефа Бакира Изетбеговића и поручује да је злочин на 42 војника ЈНА која су напуштала Сарајево и рањавање њих 71 херојство које треба бити узор у некаквој “одбрани институција БиХ”, наводи Нешић.

Он истиче да нико не руши институције БиХ као Турковићева која ће остати упамћена и по томе да је, у стилу Марије Антоанете, уместо вакцина грађанима понудила урме.

-Зато позивам предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију и да престане толерисати овакво понашање и покрене поступак за смену министарке Турковић. Уколико то не ураде одмах, биће јасно да су у симбиози са СДА и Изетбеговићем, те да нису ништа друго до његови послушници и марионете, поручио је Ненад Нешић, председник ДНС.

Подсећамо, министарка Турковић јуче је масакр над војницима ЈНА у Добровољачкој назвала “најважнијом побједом у одбрани државе” и додала: “Напади на институције државе, данас другим средствима, још нису престали. Наша је обавеза бранити их и градити једнаким жаром и одговорношћу као што су то чинили и наши храбри бранитељи прије 29 година”.

Нешић истиче да је брука и срамота да ресорно Министарство рада и борачко инвалидске заштите у Влади Републике Српске обележавање годишњице у Добровољачкој улици одгодила за 10. мај, уместо да га обележавају онда кад се злочин десио, не желећи „реметити“ себи празник и нерадни дан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)