ДА НАМ ВАСКРСЛИ ИСУС ДА СНАГУ: Владика Василије Качавенда служио у цркви Свете Петке у Бијељини

В. Митрић

02. 05. 2021. у 15:21

УМИРОВЉЕНИ епископ зворничко-тузлански Василије(Качавенда)служио је, на Васкрс, у препуној цркви Свете Петке, у Манастиру у бијељинском насељу "Пет језера", који је подигао док је био активни архијереј.

ДА НАМ ВАСКРСЛИ ИСУС ДА СНАГУ: Владика Василије Качавенда служио у цркви Свете Петке у Бијељини

Фото: В. Митрић

После свете архијерејске литургије читања посланице патријарха српског Порфирија, у препуној светињи,владика Василије је, у беседи, позвао на мир, међусобно уважавање и разумевање, на љубав и саборност  наших људи магде живели,“јер само тако бићемо кадри да савладамо све невоље, укључујући и ову коју је донела пошаст звана корона вирус“.

манастир Пет језера/Фото: В. Митрић

- Молимо се да васкрсли Исус да нам снагу, вољу и жељу да се,како је говори свети владика  Николај Велимировић,“сложимо,умножимо и обожимо,јер тако ћемо да сачувамо и своју веру,и род свој и јединство у нашој Мајци -Српској православној цркви, која је,увек, као и сада,када је најтеже, била уз свој народ,свим срцем и љубављу-рекао је владика Василије Качавенда. -Некима би године годиле  поделе међу нама, посебно у Цркви, али сигуран сам да  неће имати разлога да се радују.Наше нове генерације,нова поколења, воле Цркву своју и  јако  држе до њеног јединства, као и сви друге, укључујући сами врх наше Цркве, све наше архијереје, на челу са дивним патријархом Порфиријем, монахе и вернике.

Владика Качавенда каже да пуни храмови верника, пуне учионице ђака веронауке, светковање наших празника и духовне потребе људи,"дају сигурност да "брод" наше Цркве плови у сигурним водама".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)