УБИСТВО НАВИЈАЧА КОД ЛАКТАША: Како се туча завршила хладнокрвном пуцњавом на бензинској пумпи! (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

Novosti online

30. 04. 2021. у 19:43

УЗНЕМИРУЈУЋИ снимак убиства Бањалучанина Душка Савановића који се догодио у Трну код Лакташа 31. децембра прошле године за шта је осумњичен Далибор Чембер коме се суди испливао је у јавност.

УБИСТВО НАВИЈАЧА КОД ЛАКТАША: Како се туча завршила хладнокрвном пуцњавом на бензинској пумпи! (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

Фото: Твитер

Припадници навијачке групе "Лешинари" протестовали су 28. априла ове године пред судом у Бања Луци због убиства њиховог друга, јер сумњају да је суђење намештено и да би главни осумњичени могао да добије малу казну.

Они су били на Тргу Крајине и испед Окружног суда Бањалука, који се налази преко пута Полицијске управе Града. Суђење убици Чамберу требало би се наставити 04.05. ове године.

Душко Савановић (24) из Бањалуке, који је био припадник навијачке групе "Лешинари" за чије убиство је осумњичен суграђанин Далибор Чамбер (46).

Иначе на суђењу одржаном почетком априла ове године Милан Ђурђевић (43) из Лакташа најавио је признање кривице по оптужници која га терети да је са места злочина кући одвезао суграђанина Далибора Чамбера (47), оптуженог да је у Трну убио Душка Савановића (24) и ранио Алексу Бабића (22), речено је у Окружном суду у Бањалуци, где је почело суђење Чамберу, оптуженом за тешко убиство и недозвољено поседовање оружја, те Ђурђевићу, којег терете за помоћ Чамберу након злочина.

- Преговарамо са Тужилаштвом о закључењу споразума о признању кривице. Ипак, нагласила бих да нас правна квалификација кривичног дела чини неодлучним, пошто ниједан доказ не иде у правцу тога да је у питању тешко убиство - рекла је Душка Богојевић, адвокат Ђурђевића.

Чамбер је у судници рекао да му је жао због оног што се догодило 31. децембра прошле године.

- Исказујем искрено жаљење због догађаја и упућујем саучешће породици оштећеног - рекао је Чамбер.

Фото: Твитер

И Чамберов адвокат Милош Палексић истакао је да се не слаже са квалификацијом кривичног дела за које се првооптужени терети.

- Та правна квалификација не стоји нити може бити одржива. Ни докази ни чињенични опис оптужнице то не потврђују. Чамбер није имао намеру да убије Бабића, а и повреде које је он задобио нису му могле угрозити живот. Чамбер је од Савановићевог ударца пао и нажалост испалио хитац из тог положаја. Након тога нико није утврдио какве је повреде током пада задобио Чамбер - рекао је Палексић.

Наставак суђења заказан је за 4. мај, када би се у судници требало појавити пет сведока Окружног јавног тужилаштва Бањалука, укључујући оца убијеног младића, док ће 13. маја бити саслушано пет вештака. У доказном материјалу су и видео-снимци које су забежиле камере на пумпи.

Убиство се, подсетимо, догодило у Трну код Лакташа, у новогодишњој ноћи око 22.30 часова испред бензинске пумпе "НИС Петрол", код точилице за гориво. како су "Независне" раније објавиле, по оптужници, Чамбер и Ђурђевић су мерцедесом Ц, за чијим воланом је био Ђурђевић, дошли на пумпу, а по изласку из возила дошло је до вербалног сукоба са Савановићем и Бабићем који су на пумпу дошли мерцедесом ГЛК 220. Тада је, додаје се, дошло до физичког обрачуна па је Чамбер извадио пиштољ "ЦЗ", калибра девет милиметара, за који нема оружни лист, нити дозволу за ношење.

Фото: Твитер

Према оптужници, испалио је хитац према Мерцедесу ГЛК који је погодио задњи лијеви точак, а Савановић и Бабић су сели у возило и покушали да оду, али их је Чамбер зауставио.

Бабић је, додаје се, изашао из возила и Чамбер је према њему испалио хитац и погодио га у лево стопало. Како се наводи у оптужници, Бабић је кренуо да се удаљава и Чамбер га је пратио, а затим га је Савановић ударио и оборио.

Чамбер је, наводи се, пао леђима на тло и из тог положаја је испалио трећи хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен два до три метра од њега. Савановић је задобио прострелну рану карлице и трбуха, услед чега је дошло до масивног унутрашњег крварења. Санитетом је превезен у Ургентни центар УКЦ РС гдје је подлегао од последица рањавања у 23.50 часова.

Ђурђевић је, како се наводи у оптужници, одвезао Чамбера с места злочина како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)