РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ: опозиција да зарад своје јефтине политичке промоције не злоупотребљава људе и борце

С. М.

28. 04. 2021. у 17:15

У СЛУЧАЈУ да је тачна информација да опозиционе партије у Републици Српској анимирају борце да врате Влади једнократну новчану помоћ, СНСД, као владајућа партија, остала би препознатљива као странка која брине о грађанима и у складу са могућностима увек обезбеђује средства за борце, а опозиција неко ко зарад своје јефтине политичке промоције злоупотребљава људе и борце, рекао је портпарол СНСД Радован Ковачевић.

РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ: опозиција да зарад своје јефтине политичке промоције не злоупотребљава људе и борце

Фото Новости

- Република Српска је тренутно у могућности да, иако је време пандемије која изазива проблеме и много већим државама и економијама, поводом празника борцима обезбеди по 100 КМ, а чим околности то дозволе са таквом праксом ће бити настављено - истакао је Ковачевић. 

Он је нагласио да је СНСД од доласка на власт, 2006. године удуплао издвајања за борачке категорије на годишњем нивоу. 

- Такве тврдње поткрепљене су подацима који кажу да су издвајања 2006. године износила 126 милиона КМ, а да ћемо ове године имати готово 243 милиона КМ. Оно што мене занима је који се ингениозни мозак досетио такве идеје и који борац ће од тога имати корист? Од тога болесну корист може имати само опозиција, која ће заједно са Сарајевом наставити да говори како је све у Српској лоше и најгоре на свету - истакао је Ковачевић. 

Он је подсетио да је у претходна два дана већ обезбеђено 18,9 милиона КМ за пензионере, те да је то урађено у најхитнијем року како би пензионери на тај новац могу да рачунају пре Васкршњих празника. 

- Уколико се нажалост такве најаве обистине и опозиција стварно покрене такву акцију, у том случају позивам борце да уместо да одбију новац од своје Републике, одбију да буду јефтино политичко средство било кога - поручио је Ковачевић. 

Портал "Бањалука.нет" објавио је да исплату једнократне новчане помоћи демобилисаним борцима, опозиционе странке у Српској, предвођене СДС и ПДП, покушавају омаловажити тако што међу својим присталицама траже борце који би овакву помоћ вратили у коверти на адресу Владе РС. 

На основу одлуке Владе РС права на исплату једнократне новчане помоћи имају сви демобилисани борци од прве до пете категорије, који су незапослени или имају примања до 500 КМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)