ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РС СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ? Директор Института за јавно здравство посетио болницу у Бијељини

Б. МИЛОШЕВИЋ

27. 04. 2021. у 19:57

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Републици Српској је у фази стабилизације и то може бити шанса да процес вакцинације буде што бржи, уз што већи обухват грађана.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РС СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ? Директор Института за јавно здравство посетио болницу у Бијељини

Фото: Б. Милошевић

Ово је изјавио Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство РС, приликом данашње посете бијељинској болници и Дому здравља.

- Борба против вируса корона и даље траје и ову битку можемо добити само уз одговорно понашање свих нас - оценио је Зељковић.

Борба мора бити на принципу солидарности, у смислу поштовања епидемиолошких мера, које су усмерене на појединца, као што су ношење заштитне маске, физичка дистанца, појачана лична хигијена и дезинфекција.

- Задовољни смо како је директор болнице “Свети врачеви” доктор Златко Максимовић и његов тим обавио велики посао у борби против вируса корона, како су формирали ковид болницу, а да истовременосва оделења несметано функционишу - рекао је Зељковић.

Златко Максимовић, директор бијељинске болнице, још једном је подсетио на помоћ Института, почев од стручне до материјалне помоћи, посебно за рад ПЦР лабораторије, током борбе са вирусом.

Фото: Б. Милошевић

-У бијељинској болници “Свети врачеви” смештена су 84 болесника, од којих је 19 на респираторима, а у последња 24 сата регистровано је 60 нових случајева позитивних на ковид -рекао је Максимовић.

Директор Института Бранислав Зељковић се састао и са руководством Дома здравља и том приликом обишао центар за вакцинацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)