СУБВЕНЦИЈЕ ГРАДА: Бањалука ће подржати 26 манифестација са 205.000 КМ

С.М.

27. 04. 2021. у 17:58

ГРАД Бањалука ће током године финансијски подржати 26 догађаја који су уврштени у Календар културних манифестација са укупно 205.000 КМ, саопштено је данас из градског Оделења за културу, туризам и социјалну политику.

СУБВЕНЦИЈЕ ГРАДА: Бањалука ће подржати 26 манифестација са 205.000 КМ

Фото: Град Бањалука

Овлаштени потписник у име Одељења за културу, туризам и социјалну политику, Невена Благојевић Подрић истакла је да је овај новац издвојен за суфинансирање манифестација традиционалног карактера и неспорног квалитета.

-Осим директне новчане подршке, Град субвенцијама подржава организаторе ових догађаја уступањем простора, али и делом кроз промоцију, рекла је она.

Све манифестације одабране су путем јавног позива и уврштене у овај документ, који је добио “зелено светло” на јучерашњој седници Скупштине града Бањалуке.

Подрићева је напоменула да манифестација, која могла да буде дио Календара, првенствено треба да има квалитет, који се између осталог потврђује и трајањем самог догађаја.

Тако су своје место у Календару нашле бројне традиционалне манифестације, између осталих “Кочићев збор”, “Дани Владе Милошевића”, “Ђурђевдански фестивал дечије пјесме”, “Театар фест”, “Међународни фестивал позоришта за децу”, “Мали композитор”, “Сајам књиге” и “Ноћ музеја”.

Град Бањалука ће са организаторима манифестација закључити уговоре о реализацији, а ове године, због пандемије, посебно је истакнуто обавезно поштовање свих прописаних епидемиолошких мера приликом одржавања догађаја, саопштено је из Градске управе.

Издвајања за Календар културних манифестација само су дио подршке за културу која ове године, у оквиру ресорног ођељења – износи 540.000 КМ, што је више него лани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)