ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УОЧИ ПРАЗНИКА: Инспектори апелују на грађане да не стварају гужве

Р.С.

26. 04. 2021. у 13:17

РЕПУБЛИЧКИ инспектори у Српској су протекле седмице обавили 670 инспекцијских контрола, а у 32 случаја субјекти су затечени у прекршају, те су им изречене казне у износу од 53.000 КМ. У једном случају изречена је мера забране рада.

ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УОЧИ ПРАЗНИКА: Инспектори апелују на грађане да не стварају гужве

Фото: Р. С.

Из Инспектората Републике Српске је истакнуто да ће у данима предстојећих васкршњих и првомајског празника, наставити са појачаним контролама.

- Позивамо и грађане да у току празничне куповине на личном примеру покажу одговорност у понашању, те да благовремено обаве све планиране обавезе како би се избегло стварање већих гужви, а свим грађанима омогућило да под истим условима задовоље своје потрошачке потребе, као и трговцима да несметано раде - наведено је из Инспектората РС.

Истакнтуро је да васкршњи и првомајски празници традиционално представљају време окупљања и славља, међутим тренутна епидемиолошка ситуација и даље изискује стрпљење, разумевање и одговорност.

- Коришћењем маске, дезинфекцијом руку, поштовањем физичке дистанце, ограничавањем броја особа које истовремено могу боравити у објекту, знатно смањује ризик, а грађанима се омогућава несметана куповина и коришћење услуга - поручили су из Инспектората РС.

До сада је у оквиру провођења епидемиолошких мера у Републици Српској извршено 58.299 инспекцијских контрола, у којима су изречене казне од укупно 1.518.200 КМ, док је за 75 објеката изречена мера привремене забране рада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)