ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР СУДИЈИ ПЕЈОВИЋУ: Ухапшен због примања мита од 1.000 евра

О. М.

22. 04. 2021. у 18:24

РЕПУБЛИЧКО јавно тужилаштво РС затражило је одређивање једномесечног притвора Небојши Пејовићу, судији Основног суда у Бањалуци, који је јуче ухапшен због сумње да је починио кривично дело трговина утицајем.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР СУДИЈИ ПЕЈОВИЋУ: Ухапшен због примања мита од 1.000 евра

Фото: Скриншот АТВ

Портпарол тужилаштва Драгица Тојагић каже да је судија током дана саслушан, а о притвору ће одлучивати судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

- Притвор је предложен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати поступак утицајем на сведоке или да ће уништити доказе - рекла је Тојагић.

Она појашњава да се Пејовићу на терет ставља да је од власника једног привредног друштва тражио и 21. априла примио новчани износ од 1.000 евра.

- Осумњичени је за тај износ нудио помоћ и повољан исход поступка за привредно друштво оштећеног С. Х. који је поднео захтев за упис друштва у судски регистар код Окружног привредног суда у Бањалуци - рекла је Тојагић.

Незванично сазнајемо да С. Х. због одређених проблема са називом предузећа није успевао да региструје фирму, па му је Пејовић обећао да ће му то "средити" за износ од 1.000 евра. Договорили су састанак на којем је оштећени Пејовићу предао новац, али је претходно све пријавио и судију је СИПА ухватила на делу и ухапсила га након примопредаје новца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)