СЛУЧАЈ УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА: Одложено суђење криминалистичким техничарима - Терете се да су у смеће бацили доњи веш убијеног

О. М.

21. 04. 2021. у 10:18 >> 11:27

СУЂЕЊЕ криминалистичким техничарима ПУ Бањалука Микици Маријанцу и Зорану Бошњаку, оптуженима за спречавање доказивања у предмету Давид Драгичевић, одложено је јер се на рочишту није појавио окружни тужилац Далибор Врећо.

СЛУЧАЈ УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА: Одложено суђење криминалистичким техничарима - Терете се да су у смеће бацили доњи веш убијеног

Фото: О. М.

Маријанац и Бошњак се терете да су у смеће бацили доњи веш који је током обдукције скинут с Давидовог тела, како би прикрили евентуалне трагове.

Судија Радмила Медаковић појаснила је да је тужилаштво обавестило суд да је Врећо заражен вирусом корона.

- У поднеску који је доставио в. д. главног тужиоца Зоран Булатовић наводи се да је Врећо болестан. Присуство другог тужиоца нису могли да обезбеде, јер тренутно имају седам упражњених тужилачких позиција, а неколико тужилаца је на боловању. Такође, у оваквом предмету нико не може да замени предметног тужиоца - каже Медаковићева.

Она је појаснила да у таквој ситуацији суд нема инструменте да утиче на тужилашто. Због тога је донела одлуку да се главни претрес одложи за 17. јун у 11 часова.

Браниоци оптужених били су сагласни с одлуком суда. Бошњаков адвокат Дамир Алагић нагласио је да му је драго што је судија, због јавности, објаснила разлоге одлагања.

- Нама је у циљу да суђење што пре почне, како би мој брањеник могао да изнесе своју одбрану и да материјалним доказима покажемо да је он уредно пописао све трагове - рекао је Алагић.

ОПТУЖНИЦА

МИКИЦА Маријанац и Зоран Бошњак оптужницом се терете да су 25. марта 2018. године у смеће бацили Давидов доњи веш, који је током обдукције скинут с његовог тела. Сви одевни предмети и други трагови превезени су у полицијски депо у ПУ Бањалука, односно просторију за сушење одакле је доњи веш нестао.

- У намери да спрече или отежају доказивање уништили су предмет који служи као доказ - наводи се у оптужници.

Колико је велики притисак јавности у овом предмету најбоље сведочи чињеница да се судија Медаковић све време у судници обраћала члановима групе "Правда за Давида", који су присуствовали рочишту.

Пред почетак суђења, пред судом се окупило више чланова групе "Правда за Давида", да искажу незадовољство радом правосуђа у том предмету. Носили су транспаренте којима су тужиоца оптуживали за заташкавање Давидовог убиства. На улици су развили платно на којем је писало: "Врећо, чека те робија!". На мањим транспарентима истицали су фотографије тужиоца, оптужених и сведока, као и министра МУП РС Драгана Лукача са цитатом: "Јесте ви икада ишта у животу изгубили". Пред судом су певали Давидову песму "Клинац у гету"...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)