ЗА МЛАДОЖЕЊУ ИЗ САД ПЛАТИЛА 12.000 МАРАКА: Преварена Добојка - остала беза новца, али и без будућег мужа!

О.М.

20. 04. 2021. у 11:38

ЖЕНА из Добоја пријавила је полицији да је остала без 12.000 КМ, али и без младожење - "војника из САД", с којим се дуже време дописивала на Фејсбуку, а који јој је обећао да ће је оженити.

ЗА МЛАДОЖЕЊУ ИЗ САД ПЛАТИЛА 12.000 МАРАКА: Преварена Добојка - остала беза новца, али и без будућег мужа!

Фото: Depositphotos

У ПУ Добој наводе да је "млада" јуче пријавили полицији да ју је преварио непознати мушкарац који јој се представио као "војник САД-а" који се тренутно налази у Сирији.

- Оштећена је с њим контактирала преко Фејсбука и договорили су да ће се венчати. Мушкарац је обећао да ће доћи код ње на подручје Добоја, али ће јој претходно послати пакет у коме су се налазили наводни папири потребни за венчање, као и већа количина новца - саопштено је из ПУ Добој.

У полицији појашњавају да је "младожења" жени обећао да ће тај пакет на њену кућну адресу донети његов агент.

- Наводни агент јој се јавио из Сарајева и рекао да је потребно да му преко Вестерн јуниона уплати 12.000 КМ како би платио царину за пакет. Не сумњајући ништа жена је уплатила тражени новац, да би убрзо схватила да је била жртва преваре - наводе у полицији.

Са целим случајем упознато је добојско тужилаштво и покренута је истрага како би се открило ко стоји иза преваре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Doris

20.04.2021. 12:41

Tipična prevara preko durštvenih mreža! Počinilac neće nikada biti pronađen jer se obično nalazi negde u Africi, najčešće u Nigeriji. Sve slike i likovi si lažni. O ovakvim slučajevima se u Zapadnoj Evropi nadugačko i naširoko piše. Policija stalno upozorava. Novac NIKADA ne uplaćivati. Ako je dogovor o ličnoj predaji novca preko posrednika, onda obavijestiti policiju i taj koji je došao po novac bude uhvaćen, najčešće je to na aerodromu.