НАЧЕЛНИК ТОМАШ: СДС новом већином жели да скрене пажњу са афера

Н. ЂУРИЋ

19. 04. 2021. у 22:33

ЧЕЛНИ човек прњаворске општине Дарко Томаш категоричан је да је иницијатива за формирање нове скупштинске већине у Прњавору заснована на „личном интересу појединаца и жељи СДС-а да скрене пажњу са неких важних тема и афера, које су за њих проблематичне“.

НАЧЕЛНИК ТОМАШ:  СДС новом већином жели да скрене пажњу са афера

Фото Н. Ђурић

Начелник Томаш је ово устврдио на вечерашњој прес конференцији након што је данас послеподне СДС устврдио да је од СНСД-а преузео скупштинску већину са 16 одборника, од укупно њих 29 у локалном парламенту.

Томаш је појаснио да нова већина још увек није формирана него да је СДС покренуо иницијативу за њено формирање.

-То је њихово легитимно прво, али главни разлог за то је скретање пажње са СДС-ових афера у Прњавору као што су "отимање" општинске зграде и њен препис на СДС, афера "Рибњак" или нанесена штета општини од 1,2 милиона КМ због раскида уговора у пројекту "Повелич", а чије је законско разрешење покренула садашња општинска власт-навео је Томаш.

Он је и устврдио да СНСД у Прњавору, на чијем је челу уз функцију начелника општине, не функционише на принципу корумпираности и уцена.

-Шест одборника, који ће са СДС-ом покушати да направе нову скупштинску већину, заједно на протеклим изборима нису имали више од 1.000 гласова, што је сигуран показатељ да грађани не желе да ова група утиче на развој локалне заједнице, него да то ради СНСД који је освојио више од 35 одсто гласова-казао је Томаш.

Он је на конференцији за новинаре изнео тврдњу да је нова скупштинска већина талац личних интереса Милорада Кондића из Српске радикалне странке "Војислав Шешељ" и одборника из реда националних мањина Бранка Декета.

-То су људи који у посљедњих 10-15 година чине вагу и прекретницу у скупштинским саставима. Проблем са Декетом се појавио када је од скупштинске већине тражио да му се годишње исплати 20.000 КМ. Кондић се за функцију потпредседника Скупштине општине и плату од 2.000 КМ окренуо на другу страну и то је само лична корист. СНСД је јасно рекао да је дошло време да се то заустави-навео је Томаш.

Он је изразио уверење да грађани од ових шест одборника који су се приклонили СДС-у неће имати никакве користи.

- Имаће само штету и трошак на буџету. Међутим, до нове седнице Скупштине се још много тога може десити-загонетно је наговестио Томаш.

 

НИШТА БЕЗ САГЛАСНОСТИ НАЧЕЛНИКА

НАЧЕЛНИК Томаш је пред новинарима изразио жал „што у овој скупштинској већини има нових људи на политичкој сцени који не познају прописе функционисања локалне заједнице, па између себе већ деле функције, директорска места, а не знају како је закон прописао избор начелника оделења, директора јавних институција и предузећа“. И да ниједно именовање, како тврди, неће моћи да се реализује без његовог предлога и сагласности.

-Која год скупштинска већина деловала у наредном периоду неће зауставити развој у Прњавору иза којег стоји СНСД са својим партнерима. Наставићемо истом снагом даље да радимо и развијамо нашу општину-оптимистички је поручио Томаш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)