КУПИЛИ ДЕВОЈЧИЦУ И ТЕРАЛИ ЈЕ ДА ПРОСИ: У Окружном суду у Бањалуци почело суђење за продају малолетнице (15)

О. МАТАВУЉ

19. 04. 2021. у 22:50

ЧИТАЊЕМ оптужнице у Окружном суду у Бањалуци почело је суђење Јасмину (21) и Љуби Сеферовићу (35) из Сарајева за куповину, и Алмаси С. (38) из Мостара за продају 15-годишње кћерке Л. С. за износ од 1.900 марака!

КУПИЛИ ДЕВОЈЧИЦУ И ТЕРАЛИ ЈЕ ДА ПРОСИ: У Окружном суду у Бањалуци почело суђење за продају малолетнице (15)

Фото: Кликс

Оптужницом Јасмин се терети за трговину децом и ванбрачну заједницу са дететом. Његов отац Љубо, и жртвина мајка Алмаса С. оптужени су за помагање у заснивању незаконите ванбрачне заједнице.

Јасмину се на терет ставља да је током 2018. године преко "Фејсбука" контактирао с тада 15-годишњом Л. С. и наговорио је да из Мостара дође у Бањалуку, како би с њом засновао ванбрачну заједницу. Без знања мајке, Л. С. је аутобусом отпутовала код њега и испоставило се да јој је то загорчало живот.

- Живела је с Јасмином у изнајмљеној кући, коју су користили бројни чланови породице Сеферовић. Јасмин је Л. С. убрзо присилио да проси - наводи се у оптужници.

Појашњава се да је просила испред тржних центара у Бањалуци и Сарајеву. Испрошени новац морала је давати Јасмину, а када не успе да прикупи довољно новца он би је тукао.

Фото: Кликс

- Приморавао ју је да проси чак и када је остала трудна, али и након што је у октобру 2019. родила кћерку. То је трајало до 20. фебруара 2020. када је полиција затекла Л. С. како с бебом у наручју проси на једном паркингу у Бањалуци - наводи се у оптужници.

ТРИ СВЕДОКА И 40 ДОКАЗА

У УВОДНОЈ речи републички тужилац Свјетланка Бијелић најавила је да ће наводе из оптужнице доказивати саслушањем троје сведока, и извођењем 40 материјалних доказа. Браниоци оптужених Александар Јокић и Владимир Ковачевић сматрају да кривица неће бити доказана, али ће се накнадно изјаснити о доказима које ће током поступка изводити.

Љубо се терети да је контактирао са Алмасом С. и понудио јој новац како би дала пристанак за ванбрачну заједницу његовог сина Јасмина и њене кћерке Л. С.

- Алмаса је то прихватила, иако је била свесна чињенице да њена кћерка нема навршених 16 година и да је социјално и емотивно незрела. Љубо јој је 3. децембра 2018. године путем "Вестерн јуниона" исплатио 1.900 КМ, чиме је она из користољубља омогућила недозвољену ванбрачну заједницу између Јасмина и њене кћерке - наводи се у оптужници.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)