КАЖЊЕНИ ГУБИТАШИ У ЈАВНОМ ПРЕДУЗЕЋУ: Смењено десет директора ЈП "Шуме Српске"

С.М.

19. 04. 2021. у 17:02

ВЛАДА Републике Српске сменила је данас директоре десет шумских газдинстава и пословних јединица “Шума Републике Српске” који су у прошлој години пословали негативно.

КАЖЊЕНИ ГУБИТАШИ У ЈАВНОМ ПРЕДУЗЕЋУ: Смењено десет директора ЈП Шуме Српске

Фото: Влада РС

Потврдио је ово министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Борис Пашалић који је истакао да ће у току сутрашњег дана бити извршена примопредаја дужности између разрешених директора и нових.

– На данашњој посебној седници Владе РС подржана је иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС да сви они организациони делови ЈП “Шуме РС” које су у прошлој години пословале негативно буду разрешени дужности и да се на њихово место именују стручни људи. Стручност тих људи ће бити на првом месту, а не страначка припадност, истакао је Пашалић након седнице Владе РС.

Он је додао да се припремају јешења и да ће у току сутрашњег дана бити завршена примопредаја. Пашалић истиче да се ради о десет организационих делова, односно седам шумских газдинстава и три организационе јединице.

Фото Д. Поздеровић

Борис Пашалић

Он је појаснио да је реч о ШГ “Борја” Теслић, ШГ “Добој”, Центар за сјеменско-расадничку производњу Добој,  ШГ “Врбања” Котор Варош, ШГ “Зеленгора” Калиновик, ШГ “Дрина” Сребреница, ШГ “Милићи”, Центар за газдовање кршом Требиње, ШГ “Мајевица” Лопаре и Шумарска кућа “Огњиште”на Јахорини.

 

Илустрација

– Дакле, директори ових десет организационих делова биће у току дана разрешени дужности и на њихово место ће бити постављени нови људи. Превенствени критерији биће њихова стручност и посвећеност послу, а не страначка припадност. Усвојен је закључак и да ће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у наредном периоду анализирати рад саме управе “Шума РС” али и Надзорног одбора и након тих анализа донијећемо одлуку да ли је у том смислу потребно извршити одређене измене,истакао је Пашалић. 

Он каже да је ово први пут да је Влада РС добила зелено светло да изврши кадровске промјене на начин да на прво место ставе стручност људи и њихову способност да стабилизују стање у тим газдинствима.

Пашалић је подсетио да је укупан губитак ових десет организационих једница чији су директори смењени око 5,3 милиона КМ. Он је најавио да ће у наредном периоду и друга јавна предузећа бити третирана на сличан начин у зависности од анализе које надлежна министарства направе.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)