ВИШКОВИЋ ОЦЕЊУЈЕ: "На време смо реаговали и прошли најбољи могући сценарио са короном"

Срна

16. 04. 2021. у 17:49

ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да Српска данас у здравственом сектору има скоро 14 одсто мање ковид пацијената него пре садам дана и да је захваљујући правовременом реаговању институција и здравства прошла најбољи могући сценарио.

ВИШКОВИЋ ОЦЕЊУЈЕ: На време смо реаговали и прошли најбољи могући сценарио са короном

Фото: Новости

- Пре седам дана имали смо 1.459 пацијената, данас 1.268, што значи да је све што смо скупа радили, штабови и здравствени сектор, захваљујући и медијима, показало да смо на време реаговали и прошли најбољи могући сценарио - изјавио је Вишковић након посете Болници "Свети врачеви" у Бијељини.

Премијер је навео да су биле тачне процене о броју пацијената у Републици Српској рађене пре више од месец дана.

- Најгори сценарио који смо анализирали говорио је да би, ако не би ништа предузели и пустили да корона иде неким својим током, 15. априла имали 3.000 пацијената у здравственом сектору, а оно што је Република Српска могла у датом моменту поднети је врх са 2.000, што значи да би дошло до засићења - рекао је Вишковић.

Након посете бијељинској болници где је разговарао са директором Златком Максимовићем и члановима болничког кризног штаба, Вишковић је изјавио да је као премијер и као човек више него задовољан стањем у Болници и да је Дом здравља у Бијељини направио значајан посао у борби против вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)