ПОЛИЦИЈА ЧУВА РЕД: Безбедност у источном Сарајеву на задовољавајућем нивоу

В.Митрић

16. 04. 2021. у 09:27

НАЧЕЛНИК ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац оценио је стање безбедности, у минула три месеца, као стабилно и задовољавајуће. Кривична дела са већим степеном друштвене опасности нису регистрована, као ни прошле године у ово доба.

ПОЛИЦИЈА ЧУВА РЕД: Безбедност у источном Сарајеву на задовољавајућем нивоу

Фото: В. Митрић

Полиција којом руководи начелник Шеховац, један од најбољих старешина, не само у МУП РС. Расветљено је 65,3 одсто кривичних дела чији су актери били непознати. Укупна расветљеност кривичних дела 86,5 одсто што је зантно изнад просека најуспешнијих полиција и у Европи и свету.

Од 41 кривичног дело учињеног од непознатих починиаца, расветљена су 32 а из претходних година осам и то шест тешких крађа и две крађе.

Расветљена је и крађа аутомобила, које је пронађено и враћен власнику, а против извршиоца осумњиченог прдат је извештај надлежном тужилаштву, као и једно кривично дело изазивање опште опасности.

Регистрована су три кривична дела разбојништва, седам против живота и тела и један напад на овлаштено службено лице.

Евидентирано је 20 кривичних дела насиља у породици али начелник Шеховац сматра да ће правилном применом закона са новим изменама и допунама и одговарајућим санкција овај број бити смањен. Истиче јако добру сарадњу са свим онима коју участвују у примени закона, почев од тужилаштва, суда, и центра за социјални рад.

 - Имамо добру сарадњу са републичким и општинским инспекцијским органима, комуналном полицијом, у време трајања појачаних мера у спречавању ширења корона вируса - каже начелник Шеховац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)