ЗБОГ НЕПРИЛАГОЂЕНЕ ТЕМПЕРАТУРЕ У ЗАМРЗИВАЧУ ПРОПАЛЕ ВАКЦИНЕ: У Приједору покенута истрага, потврђено је "Новостима"

О.М.

14. 04. 2021. у 11:55

ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Приједору формирало је предмет и покренуло истрагу како би се утврдиле околности које су довеле до пропадања више доза вакцина "Спутњик Ве" у Дому здравља у Приједору, потврдио је "Новостима" главни тужилац Младен Митровић.

ЗБОГ НЕПРИЛАГОЂЕНЕ ТЕМПЕРАТУРЕ У ЗАМРЗИВАЧУ ПРОПАЛЕ ВАКЦИНЕ: У Приједору покенута истрага, потврђено је Новостима

Фото: О.М.

Он каже да је предмет формиран на основу медијских натписа.

- Тужилаштво је за то сазнало из средстава јавног информисања и одмах смо формирали предмет како би утврдили како је дошло до пропадања тих доза вакцина и да ли у свему има елемената кривичне одговорности. Немамо још податак о којој се количини вакцина ради, али предузећемо све потребне мере и радње како би се утврдило шта се тачно десило и зашто је до тога дошло - рекао је Митровић.

Тужилаштво је одмах затражило од полиције да утврди материјално стање, а у наредном периоду биће саслушани сви који су долазили у контакт с вакцинама.

- Уколико се утврди да је ту било пропуста одредиће се у којем својству ће појединци бити саслушавани, да ли као осумњичени или сведоци - истакао је Митровић.

Вакцине које су требале бити искориштене за ревакцинацију особа старијих од 65 година у Приједору, пропале су због наводног нестанка нестанка електричне енергије.

Слободан Јавор, в.д. директора Приједор, на конференцији за медије јуче је рекао да је у том граду привремено обустављено давање друге компоненте вакцине "Спутњик ве", будући да је због нестанка електричне енергије у више наврата дошло до прекида хладног ланца вакцине.

- Дошло је до поремећаја у температури у замрзивачу у односу на температуру која је предвиђена за чување вакцина - рекао је Јавор.

Прву дозу вакцине примило је 1.500 Приједорчана, а другу свега њих 140 и верује се да је остатак од 1.360 вакцина пропао, али тачна количина још није саопштена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)