"ВУЧИЋ УРАДИО МНОГО ЗА БАЊАЛУКУ" Драшко Станивуковић о повељи "Почасни грађанин" која је додељена председнику Србије

С. М.

13. 04. 2021. у 14:52

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић урадио је много за Бањалуку, не само у време пандемије вируса корона, већ и много пре тога и због тога је бањалучка Скупштина града једногласно одлучила да му додели Кључ града са Повељом "Почасни грађанин", рекао је бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић.

ВУЧИЋ УРАДИО МНОГО ЗА БАЊАЛУКУ Драшко Станивуковић о повељи Почасни грађанин која је додељена председнику Србије

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Зоран Жестић

Станивуковић је истакао да је реч о више од 70 милиона евра разних видова подршке.

- Имамо наговештај да ће Влада Србије и Београд бити партнер Бањалуци и у другим важним пројектима како ове, тако и наредних година, те да се политика званичног Београда према Бањалуци не мења, с обзиром да су се десиле промене у Бањалуци, што је за нас важно - рекао је Станивуковић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је Вучићу упућен позив да посети Бањалуку 22. априла, на Дан града, "уз разумевање да уколико му то обавезе не дозволе тај позив може да се односи и на 24. и 25. април".

- Радимо и на томе да ступимо у контакт са нашим највећим спортистом Новаком Ђоковићем, којем је 2015. године додељено исто признање, али му није уручено због његових обавеза, изјавио је Станивуковић.

Говорећи о новом предлогу буџета града Бањалука, који ће се наћи сутра пред одборницима, Станивуковић је оценио да ће амандмани које је предложила скупштинска већина штетити функционисању града до краја године.

Коментаришући изјаву новог градоначелника Сарајева Бењамине Карић да са Већнице у Сарајеву неће бити скинута табла са натписом у којем су Срби означени као злочинци, Станивуковић је рекао да му је жао што се "дивној младој особи на почетку каријере одмах постављају питања која су изазовна и тешка".

Он је оценио да се "млада особа у таквом почетку каријере можда не може снаћи и одговорити на најбољи могући начин".

Станивуковић каже да има разумевање јер је и сам са 20 година ушао у политику, а медији у Федерацији БиХ су му постављали "најтежа и најизазовнија питања, на која сви имају одговоре који не могу све задовољити".

Он наводи да је упознат о натпису на табли те да сматра да то треба за добробит свих променити, јер никоме неће нашкодити и да ће Карићева имати прилику да грешку исправи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)