КОВИД НЕ ПОСУСТАЈЕ У БИЈЕЉИНИ: Градски штаб упозорава - Све је више младих са тешким клиничким сликама

В.М.

12. 04. 2021. у 21:41

У граду Бијељина тренутно је регистровано 769 грађана позитивних на вирус корона, од којих је 95, са углавном тешким клиничким сликама, збринуто у ковид-болници, а у претходна 24 часа троје пацијената је преминуло од последица заразе вирусом ковид-19, саопштено је из Градског штаба за ванредне ситуације.

КОВИД НЕ ПОСУСТАЈЕ У БИЈЕЉИНИ: Градски штаб упозорава - Све је више младих са тешким клиничким сликама

Фото: В.М.

- Забрињава чињеница да и даље расте уде о млађих пацијената, пацијената са тешком клиничком сликом, али и повећана смртност – упозорили су представници бијељинских здравствених установа.

При Дому здравља 5. априла отворена је дневна болница за пацијенте са лакшим и средње тешким симптомима и за првих седам дана рада, овдје је љекарску помоћ добило 70 пацијената.

Од претходне седнице Штаба, приликом контроле поштовања прописаних епидемиолошких мера од оних које су спроводили републички и градски инспекцијски органи, Комунална полиција и Полицијска управа Бијељина, изречене су казне фирмама или радњама у износу од 28.000 конвертибилних марака.

Након што је Министарство просвете и културе обавестило основне школе да ће екипе Републичке управе Цивилне заштите дезинфиковати школске објекте, тај посао је обављен викенда. Председници актива основних и средњих школа су оценили да је ситуација у погледу епидемиолошке ситуације међу школским особљем и ученицима задовољавајућа и да су они спремни на прелазак са он-лајн наставе на наставу у школама, у складу са одлукама Републичког штаба.

Најновијим мерама, између осталог, одређено је да од данас почиње настава унутар основних школа за ученике од шестог до деветог разреда, док ће настава за средњошколце и студенте и даље да се одвија он-лајн, поново је дозвољен рад музеја и галерија, а и даље на снази остаје забрана аматерских спортских такмичења. Дозвољени су и тренинзи аматерских спортских организација, али највише до 30 људи, док аматерска спортска такмичења и даље нису дозвољена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)