АКЦИЈА "ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД" У УГЉЕВИКУ: Учени основне школе и руководство града удружили снаге

В. Митрић

11. 04. 2021. у 10:37

У УГЉЕВИКУ је посађено 100 садница белог јасена у оквиру акције “Посади свој хлад” коју спроводи невладина организација “Зелени развојни центар”.

АКЦИЈА ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД У УГЉЕВИКУ: Учени основне школе и руководство града удружили снаге

ФОТО: В. Митрић

Акцији су присуствовали ученици угљевичке  Основне школе “Алекса Шантић” који су заједно са  руководстсвом општине Угљевик засадили саднице белог јасена испред Средњошколског центра “Михаило Петровић Алас”.

Начелник општине Угљевик Василије Перић након што је засадио садницу рекао је да важно чувати животну средину.

- Ова активност осим еколошког значаја има и едукативни карактер, а управо јер су у овој акцији укључена и деца које треба учити од најмањег узраста како се негује и чува животна средина и како се то одражава на здравље - рекао је Перић .

- Организатор акције је Агенција за мала и средња предузећа општине Угљевик.

Директор агенција Момчило Марсенић нагласио је да је овај пројекат еколошког карактера са циљем да се пробуди свет и код младих али и старијих становника општине Угљевик.

- Свако ново засађено дрво даје нову лепоту и живот у нашем Угљевику - закључио је Марсенић.

Он је најавио да ће и у наредном период угљевичка агенција сарађивати са “Зеленим развојним центром" који су даровали саднице белог јасена.

Овај пројекат реализује, у  сарадњи са градовима и општинама БиХ, Невладина организација “Зелени развојни центар”, члан велике еколошке акције “Трилион триз” коју је покренуо Светски економски форум у Давосу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)