УКИДАЈУ ПУТАРИНУ? Новине на магистралном путу Требиње - Херцег Нови

Д. ЦУРАЋ

10. 04. 2021. у 07:39

НАЈАВЉЕНО укидање путарине на магистралном путу Требиње - Херцег Нови обрадовало је становнике најјужнијег града Републике Српске.

УКИДАЈУ ПУТАРИНУ? Новине на магистралном путу Требиње - Херцег Нови

Фото Архива

Да би ово могло да заживи већ до почетка летње туристичке сезоне, најавио је начелник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Фото Архива

Иначе, то није први пут да се покреће ова тема о којој су Катић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић више пута разговарали.

Цена наплатне карте у једном правцу је три евра за аутомобиле. У Удружењу за заштиту потрошача "Оаза" из Требиња кажу да би од укидања путарине корист имали становници оба града.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ

НАЧЕЛНИК општине Херцег Нови Стеван Катић истако је да би и пакету могао коначно бити решен и гранични прелаз између Црне Горе и БиХ. Према његовим речима црногорска "Ситница" је у јако лошем стању, а прелаз Зупци у БиХ има три траке са обе стране и могао би функционисати као заједнички.

- За путарину у оба правца треба издвојити шест евра, око 12 марака, колико је потребно горива за ту километражу. То је само један од примера. И са том путарином имамо значајан број Новљана у нашем граду, који овде купују по знатно нижим ценама и верујем да би се чешће одлучивала за долазак у Требиње. На другој страни, управо због тог дотадног плаћања пута Требињци су чешће одлазили у Хрватску. У сваком случају корист од укидања имала би оба града - рекла је Недељка Илијић, директор Удружења "Оаза".

Туристички радници кажу да је цена за аутобусе у једном правцу 15 евра, или око 30 конвертибилних марака и да би нова одлука сигурно утицала на појефтињење аранжмана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)