ИНСПЕКТОРКА У РС ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ: Пристала на годину дана затвора због узимања мита са Ненадом Грујићем

О. М.

09. 04. 2021. у 12:48

ЈЕЛЕНА Флорјан, суспендована инспекторка ПУ Бањалука, склопила је споразум о признању кривице и пристала да буде осуђена на годину дана затвора јер је заједно са Ненадом Грујићем примила мито у износу од 20.000 КМ.

ИНСПЕКТОРКА У РС ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ: Пристала на годину дана затвора због узимања мита са Ненадом Грујићем

Фото: Новости

Споразум је прихватио Окружни суд у Бањалуци, а пресуда ће бити изречена у уторак. Поступак је раздвојен у односу на Грујића, којем ће суђење почети испочетка.

Тужилаштво РС Грујића и Флорјанову терети да су, радећи као инспектори за привредни криминалитет, у фебруару прошле године од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића захтевали новчани износ од 30.000 марака.

- Грујић је 18. фебурара од Видића примио 20.000 КМ да у оквиру својих службених овлашћења изврше радњу коју не би смели извршити, а након што су дуже време предузимали радње по анонимној кривичној пријави против њега. Остатак новчаног износа од 10.000 КМ осумњиченима је требао бити предат након што тужилаштво донесе одлуку повољну за директора Средњошколског дома - наводи се у оптужници.

Грујић је ухапшен након што је од Видића примио мито у означеним новчаницама, а примопредају је пратила полиција. Током акције Видић је исказао велику храброст јер не само да је пријавио прљаве инспекторе, већ је учествовао у режираној предаји новца Грујићу, да би одмах након тога у договору са истражиоцима отишао у службене просторије ПУ Бањалука како би га Флорјанова саслушала у својству осумњиченог у истрази коју су оптужени против њега водили.

Она је током саслушања и ухапшена након чега је претресена и службена канцеларија коју су оптужени користили у ПУ Бањалука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)