ПОЛИТИЧКИ ТРАНСФЕР У ДЕРВЕНТИ: Председник Скупштине града Дервента Земуновић прешао у ДНС (ФОТО)

Н. ЂУРИЋ

07. 04. 2021. у 22:42

ПРЕДСЕДНИК Скупштине града Дервента Мирко Земуновић, након што је напустио редове Социјалистичке партије (СП), приступио је Демократском народном савезу (ДНС), обелодањено је на данас тим поводом уприличеном састанку лидера те странке Ненада Нешића са општинским руководством у Дервенти.

ПОЛИТИЧКИ ТРАНСФЕР У ДЕРВЕНТИ: Председник Скупштине града Дервента Земуновић прешао у ДНС (ФОТО)

Фото: Н. Ђурић

Нешић се захвалио Земуновићу што је изабрао ДНС.

- Сматрам да се ради о великом човеку, јер сама чињеница да се налази на челу Скупштине града Дервенте говори о његовој људској величини. Честитке и младом Дејану Пјерановићу који је на челу општинског повереништва, јер је успео да окупи значајан број људи уз ДНС и наше идеје - истакао је Нешић.

НЕШИЋ: СЛЕДЕ НОВИ ДОЛАСЦИ У ДНС

ПРЕДСЕДНИК ДНС Ненад Нешић након социјалисте Земуновића најављује „још долазака у странку на чијем је челу“.

- Напуштање владајућих странака и долазак у наше редове је јасан показатељ да је ДНС политичка партија која је носилац будућих промена које ће сигурно да се десе 2022. године. То је неминовно, као и то да ће лидер промена бити ДНС-каже, за „Новости“, Нешић.

Сада већ бивши члан СП Мирко Земуновић изјавио је да је препознао политику ДНС-а као "политику нужних промена које долазе“.

– Од данас сам и званично члан ДНС-а. Захваљујем се председнику Нешићу на доласку и подршци мени као новом члану, као и младом Дејану Пјерановићу који се прихватио тешког посла да обнови ову партију која и у Дервенти стиче све већи углед, док на нивоу Републике Српске, надам се, може да буде међу две-три најјаче - рекао је Земуновић.

Дејан Пјерановић, одборник и повереник ОО ДНС у Дервенти, изразио је задовољством чињеницом да, како је рекао, ова странка све више јача о чему сведочи и долазак председника овдашњег парламента.

- Земуновић је скренуо пажњу и побрао симпатије када је као председник скупштине ставио на дневни ред и сам себи смањио плату. То је подржао и наш клуб ДНС-СПС-ХС, са скупштинском већином коју још чине СДС и ПДП, каошто смо донели и одлуке о повећању средстава за пољопривреду, борце, спортисте, бесплатне ђачке карте. ДНС сада са Земуновићем има три одборника у скупштини, па ћемо наставити са јачањем странке али доношењем нових одлука за бољи живот Дервенћана - оптимистички најављује Пјерановић. 

Приступу  Мирка Земуновића у ДНС присуствовали су и потпредседници ДНС-а Радислав Јовичић, Душко Ивић и Дане Малешевић, те и генерални секретар Драгутин Родић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)