ПРЕТУЧЕН ПА ПОДЛЕГАО У КУЋИ: Сарајлије ухапшене због убиства Предрага Мојевића у Источном Новом Сарајеву

О. МАТАВУЉ

08. 04. 2021. у 06:08

СМАИЛ Осивчић и Аднан Чељо из Сарајева ухапшени су због сумње да су у понедељак напали и претукли Предрага Мојевића (45) из Источног Новог Сарајева који је накнадно преминуо од задобијених повреда.

ПРЕТУЧЕН ПА ПОДЛЕГАО У КУЋИ: Сарајлије ухапшене због убиства Предрага Мојевића у Источном Новом Сарајеву

Фото О. Матавуљ

Како сазнајемо, осумњичени су познати као криминогене особе, а и жртва се раније доводила у везу с одређеним кривичним делима, и конзумацијом наркотика.

Извор близак истрази каже да је Мојевић претучен на подручју Источног Новог Сарајева у јутарњим часовима.

- Након напада, Мојевић је сам отишао у Дом здравља где му је указана лекарска помоћ, након чега је пуштен кући. Међутим, навече му је позлило и преминуо је. Мртвог у кући га је пронашао отац који је о томе обавестио полицију, а обдукцијом је утврђено да је подлегао од задобијених повреда - каже извор близак истрази.

Незванично сазнајемо да је и напад пријављен полицији, која је утврдила да су непознати нападачи возилом побегли према Кантону Сарајеву па су за тим возилом расписали потрагу.

БОГАТИ ДОСИЈЕИ

УХАПШЕНИ Смаил Осивчић учесник је више обрачуна и пуцњава у Сарајеву и има богат криминални досије. Као 15-годишњак 2009. је хапшен и процесуиран јер је у тролејбусу ножем у груди убо А. Ф. (16). Четири године касније осуђен је на две године затвора због покушаја убиства Бориса Гутовића у Добрињи...

У међувремену су тражили Мојевића како би дошао у полицију и дао изјаву о нападу.

Међутим, нису га пронашли на адреси становања, а касније им је јављено да је преминуо.

Портпарол ПУ Источно Сарајево Весна Стоканић каже да полиција у уторак у 21.25 часова обавештена да је П. М. пронађен мртав у својој кући.

- Извршен је увиђај и исти дан полиција је идентификовала С. О. и А. Ч. који су ухапшени на подручју Кантона Сарајево због сумње да су починили кривично дело тешка телесна повреда са смртним исходом - рекла је Стоканићева.

Мотив напада се утврђује, а у полицији сумњају да се напад на Мојевића може довести у везу са копупродајом наркотика.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)