ПУ БАЊАЛУКА О СКУПУ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Извештаји тужилаштву због окупљања противно епидемијским мерама

Р. С.

06. 04. 2021. у 15:05

ПОЛИЦИЈСКА управа Бањалука поднеће Окружном јавном тужилаштву у овом граду извештај против одговорних особа за јучерашњи протест који је организован у центру Бањалуке на простору између Храма Христа Спаситеља и Административне службе града.

ПУ БАЊАЛУКА О СКУПУ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Извештаји тужилаштву због окупљања противно епидемијским мерама

Фото: Р. С.

Из полиције је саопштено да ће извештај бити поднесен због почињеног кривичног дела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

- Окупљање је одржано супротно прописаним епидемиолошким мерама и закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, којима је прописано окупљање до 30 особа на отвореном простору. Према осталим учесницима скупа, биће предузете мере због кршења тренутних епидемиолошких мера, физичко растојање од два метра и ношење заштитне маске - саопштено је из ПУ Бањалука.

Јуче послеподне је организован протестни скуп који су најавили представници Удружења угоститеља "Хореца", а због незадовољства досадашњим мерама које је доносио Републички штаб за ванредне ситуације. Протестима су се придружили и представници неких удружења музичара и Занатско-предузетничке коморе Приједор, али су у првим редовима били виђени и функционери, присталице и симпатизери неких опозиционих партија у Републици Српској који су и раније организовали сличне скупове у Бањалуци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)