ЈАКА ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ ЗА БАЊАЛУКУ: За нас је Република Српска врло важна!

Новости онлајн

05. 04. 2021. у 13:32

РЕАЛИЗАЦИЈА споразума о испорукама руске вакцине против вируса корона зависи од производних могућности и захтева унутрашњег тржишта, али све потребе ће бити задовољене, изјавио је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

ЈАКА ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ ЗА БАЊАЛУКУ: За нас је Република Српска врло важна!

Фото: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Депоситпхотос

- Уговори о испорукама вакцина се потписују са различитим државама за различиту количину. По правилу, сви уговори су временски развучени. То не значи да се количина која је наведена у уговорима одмах обезбеђује, већ се кроз једну или неколико испорука реализује. Сви они су временски развучени и обезбеђује се дозирање испорука како би производни погини успели све да покрију - рекао је представник Кремља, одговарајући на питање о темпу испорука вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) Републици Српској.

Песков је нагласио да је апсолутни приоритет за руску производњу - задовољење унутрашњих потреба.

- Све државе су важне, и наше братске државе и у овом случају Република Српска је за нас веома важна, без сумње. То су историјски за нас врло блиски људи. Нико не треба да сумња да ћемо временом све потребе задовољити - рекао је портпарол Кремља.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Pravo bratstvo

06.04.2021. 13:36

Pravi brat će razumjeti i sačekati ako ih brat zaobiđe i podijeli vakcine onima koji su mu u tom času važniji, koji su potrebitiji, mada i ne bili ni brat, ni drug, ni prijatelj. Eto to je pravo bratstvo.