РЕГИСТРАЦИЈА НА ЈЕДАН КЛИК: Брчко дистрикт БиХ увео електронски систем са подацима о фирмама

М. Д.

03. 04. 2021. у 06:08

СИМБОЛИЧНОМ видео-конференцијом промовисан је интегрисани електронски систем за регистрацију фирми и предузетника у Брчко дистрикту БиХ, чију израду је финансирала Амбасада Британије у Сарајеву.

РЕГИСТРАЦИЈА НА ЈЕДАН КЛИК: Брчко дистрикт БиХ увео електронски систем са подацима о фирмама

Есед Кадрић, градоначелник Брчко дистрикта

Портал е-Регистар је резултат дугогодишњег реформског процеса оствареног кроз Пројекат побољшања пословног окружења који спроводи Светска банка и има за циљ да пружи брже, јефтиније и транспарентније услуге привредницима и грађанима у БиХ.

Есед Кадрић, градоначелник Брчко дистрикта, истакао је да овај систем промовише ефикаснију и бржу проверу података којима располаже јавна управа.

- На овај начин предузетници су ослобођени прикупљања значајног броја доказа, а тиме и плаћања такси за њихово издавање или оверавање. Овим се обезбеђује већа продуктивност и скраћује време потребно за регистрацију - рекао је Кадрић.

За председника брчанског парламента Синишу Милића успостављање интегрисаног електронског система од кључне је важности за изградњу поверења грађана и привреде у институције.

Британски амабасадор Мет Филд изразио је захвалност Влади Брчко дистрикта што је препознала важност реформи.

- Једношалтерски систем би требало да отклони бирократске препреке, и да помогне перспективним предузетницима у регистрацији нових фирми на бржи и јефтинији начин - рекао је Филд.

Систем је једноставан за коришћење, не захтева посету било којем шалтеру, а приступа му се путем bizreg.osbd.ba.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)