СУКОБ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Додик послао важну поруку Станивуковићу због ситуације у Бањалуци (ВИДЕО)

Novosti online

02. 04. 2021. у 16:17

ЛИДЕР СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић мора да се "политички профилише, образује и да сазна шта су му институционалне надлежности".

СУКОБ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Додик послао важну поруку Станивуковићу због ситуације у Бањалуци (ВИДЕО)

Фото: ТВ БН принтскрин

- Савршено је јасно на који начин функционише локална власт, али неко покушава да буде важнији од тога. Легитимно је да буду признати избори за градоначелника, што је СНСД урадио, али је очигледно да Станивуковић није признао легитимност одборника и да покушава да пласира лажне вести да Бањалука не функционише - рекао је Додик новинарима у Лакташима.

Он је истакао да је цинизмом и увредама веома тешко градити атмосеферу у Бањалуци.

- Видљиво је да нико од одборника није вређао градоначелника, за разлику од њега који их је вређао - додао је Додик.

Он је навео да је поносан што иза СНСД-а остаје изграђен Град Бањалука.

- Важно је да у Граду, они који су легитимни, раде посао. Градоначелник предлаже буџет, а да би био усвојен мора разговарати са одборницима који су га звали неколико пута. Градоначелник заборавља да када је био посланик у Народној скупштини није гласао за буџет који је предлагала моја партија - каже Додик.

Лидер СНСД-а је нагласио да је фунција градоначелника озбиљна ствар, те да су одборици спреми да раде са Станивуковићем и покушају да усвоје буџет који је уравнотежен.

- Он је одборнике позвао на састанак са секретарицом, иако је једно место где може бити усвоје буџет Скупштина града и потребна већина, а не Милорад Додик. Спреман сам да разговарам ако постоји проблем на релацији члан Председништва БиХ, локална заједница, али никако о градским политичким питањима јер постоје градски страначки одбори - рекао је Додик.

Он је напоменуо да Град Бањалука неће изгубити ништа.

- Постављам питање зато није срушио неку фамозну терасу. Зашто је није срушио, па зато што око његове породичне куће има незаконито подгинута ограда и зато је одустао од рушења. Има важнијих питања од свега овога, а то је борба против пандемије вируса корона и како да помогнемо здравствени скетор - закључио је Додик.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)