УЖАС У ДОБОЈУ, ПЕДОФИЛ ИЗА РЕШЕТАКА: Обљубио 14-годишњу кћерку

О. МАТАВУЉ

30. 03. 2021. у 11:59 >> 16:24

ОКРУЖНИ суд у Добоју одредио је једномесечни притвор М. С. (43) из Шамца, који је прошле седмице ухапшен због сумње да је сексуално злостављао 14-годишњу кћерку!

УЖАС У ДОБОЈУ, ПЕДОФИЛ ИЗА РЕШЕТАКА: Обљубио 14-годишњу кћерку

Илустрација / Фото: Depositphotos

Окружно јавно тужилаштво у Добоју осумњиченом оцу монструму на терет ставља да је починио кривично дело обљубе над дететом млађим од 15 година.

- Осумњичени је од марта до августа прошле године у више наврата, у намери задовољења свог полног нагона, извршио обљубу са дететом млађим од 15 година, знајући да је оштећено дете и да постоји велика несразмера у зрелости и узрасту између њих двоје - саопштило је ОЈТ Добој.

Наводе да је након испитивања осумњиченог тужилаштво ставило предлог за одређивање једномесечног притовора који је прихватио судија за претходни поступак Окружног суда у Добоју.

- Притвор је одређен због постојања нарочитих околности које указују да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке - саопштило је тужилаштво.

ПРЕТИ МУ НАЈМАЊЕ ОСАМ ГОДИНА

УКОЛИКО се докаже кривица осумњиченом М. С., према Кривичном законику Републике Српске, прети казна од најмање осам година затвора. Како сазнајемо терети се за два облика кривичног дела обљубе над дететом млађим од 15 година, које је законом изузето од ублажавања казне.

Како сазнају "Новости", цели случај је откривен захваљујући просветним радницима школе коју девојчица похађа. Они су први посумњали да је девојчица била жртва сексуалног злостављања, па су алармирали надлежне инситуције. У цели случај укључен је Центар за социјални рад, тужилаштво и полиција. Девојчица је саслушана у присуству стручњака и најцрње слутње су се обистиниле.

Уследило хапшење осумњиченог оца, који убрзо спроведен иза решетака, док ће девојчица добити сву потребну психолошку помоћ.

Због осетљивости истраге, и заштите малолетне жртве у тужилаштву и полицији не желе да откривају детаље овог шокантног случаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)