ПИЈАНИ И ДРОГИРАНИ НАПАЛИ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ухапшена двојица малолетника у Лакташима

О. М.

29. 03. 2021. у 12:33

ЛАКТАШКА полиција ухапсила је двојицу малолетника, старе 17 и 16 година, који су се након међусобне туче сукобили са патролом полиције и лакше повредили двојицу полицајаца.

ПИЈАНИ И ДРОГИРАНИ НАПАЛИ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ухапшена двојица малолетника у Лакташима

Фото: О. М.

Из ПУ Бањалука је саопштено да су након хапшења обојица алкотестирана и код једног је измерено 1,55 g/kg алкохола у организму, а код другог 1,18 g/kg. Тестирани су и на дроге, а "алер" тест је показао да су позитивни на кокаин!

У полицији наводе да се све одиграло у суботу, након што је патрола у близини кружног тока у центру Лакташа уочила младиће како се међусобно туку.

- Полицајци су их упозорили да престану с нарушавањем јавног реда и мира, на шта су се они оглушили и кренули да вређају полицајце. Један од њих је напао полицајца, задавши му више удараца након чега је лишен слободе - наводи се у саопштењу полиције.

Док су полицајци савладавали једног малолетника, други је пришао и полицајца више пута ударио шаком у главу и тело и затим је побегао.

- Док су полицајци ухапшеног малолетника спроводили у станицу, други их је пресрео и поново кренуо с вређањем. Са два камена у рукама дошао је пред ПС Лакташи и један камен је бацио према згради, оштетивши фасаду, а други према полицајцима након чега је и он лишен слободе - рекла је портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Потом је утврђено да су обојица позитивни на алкохол и дроге. О догађају је обавештено Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци, родитељи малолетника, као и Центар за социјални рад. Обојици се на терет ставља да су починили кривична дела спречавање службеног лица у вршењу службене радње, оштећење и одузимање туђе ствари, док ће због туче добити и прекршајну пријаву. Обојица су пуштена на слободу и поступак против њих иће у редовну процедуру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)