"ПАЦИЈЕНТЕ СМЕШТАМО ПО ХОДНИЦИМА, УМИРУ НАМ НА РУКАМА!" Драматичан апел медицинске сестре Наташе Мијатовић

С. М.

22. 03. 2021. у 14:34

НАТАША Мијатовић, медицинска сестра из ковид Ургентног центра РС, казала је да је ситуација алармантна.

ПАЦИЈЕНТЕ СМЕШТАМО ПО ХОДНИЦИМА, УМИРУ НАМ НА РУКАМА! Драматичан апел медицинске сестре Наташе Мијатовић

Фото: РТРС

- Немамо ни једно слободно место, смештамо пацијенте по ходницима, људи нам умиру на рукама, радимо у тешким условима, без слободних дана, без боловања, молим грађане и пацијенте да буду стрпљив - казала је Мијатовићева.

Фото: Д. Поздеровић

Она је замолила све да се придржавају мера.

Наташа Иличић, медицинска сестра из нековид Ургентног центра, истиче да грађани морају да разумеју да је редован програм заустављен.

- Треба да схвате да је опоравак после ковида јако тежак. Досад нисмо били у оваквом стању. Немамо слободних дана и годишњег одмора, о боловању не можемо ни да размишљамо. Ако се ми моземо придржавати мера, молимо грађане да то исто раде. Не знам да је прошао дан да се не деси смртни случај, а међу њима је, нажалост, јако пуно људи - казала је Иличићева.

Медицински радници из ковид оделења Универзитетског клиничког центра Републике Српске обратили су се због врло тешке епидемиолошке ситуације. 

У Институту за јавно здравство РС у последња 24 сата извршено је тестирање 786 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 213 особа, док је 16 особа преминуло од последица болести.До сада су у Републици Српској потврђена 49.183 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 2.469 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 37.504 особе, а тестирано је укупно 220.764 особа. Укупан број хоспитализованих у РС је 1.041, а на респиратору је 95 особа. У РС под здравственим наџором тренутно је 7.163 особе, а наџор је завршен код 145.706 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)