ДОЂИТЕ ДА ВОЛОНТИРАТЕ: Отворено писмо здравствених радника свим противницима мера против короне

Срна

21. 03. 2021. у 23:21

ЗДРАВСЗТВЕНИ радници Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске позвали су вечерас све који су против епидемиолошких мера да дођу од сутра да волонтирају у здравственим установама.

ДОЂИТЕ ДА ВОЛОНТИРАТЕ: Отворено писмо здравствених радника свим противницима мера против короне

Фото: О.М.

Здравствени радници ове установе у отвореном писму истичу да је здравствени систем на ивици пуцања и да више неће бити места у болницама за пријем нових пацијената, уколико сви не буду поштовали мере.

- Ми, здравствени радници ковид одељења УКЦ разочарани смо најавом протеста, планираних за сутра у 12.00 часова поводом најновијих мера Републичког штаба за ванредне ситуације. Ми сматрамо да су те мере оправдане, а исте се примјењују у свим земљама у региону - наводи се у писму.

У писму се истиче да су сви у протеклом периоду имали довољно времена да уреде своју делатност у оквиру епидемиолошких мера, те не би било потребе за рестриктивнијим мерама.

- Често смо били у искушењу да у мантилима дођемо протестовати пред вашим објектима у којима су кршене мере - журке у каФићима, гости без маски, недржање дистанце и слично, али нисмо имали времена јер смо радили, морали смо спасавати животе - наводи се у псиму.

Здравствени радници позивају оне који планирају да протестују да се уместо планираног окупљања сутра придруже здравственим радницима и помогну у збрињавању све већег броја пацијената обољелих од ковида 19.

- Дођите на Паприковац јер има посла за хигијеничаре, носаче, раднике на дезинфекцији простора и друге волонтере. Будите стрпљиви како би опет сви заједно могли да уживамо у кафи, пићу и разговору -, наводи се у писму.

Здравствени радници ковид одељења УКЦ-а скрећу пажњу и да би окупљање било кршење још једне мере, а то је забрана окупљања која је на снази у Бањалуци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)

Cbemo

22.03.2021. 09:45

Шта ће вам волонтери, вратиће вам ваш директор и његов велики вођа све сестре, техничаре и докторе из Њемачке, само будите стрпљиви.