ИЗАБРАН В.Д. ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА УГЉЕВИК: Цвјетана Драгоњић постављена на нову функцију

В.М.

19. 03. 2021. у 15:24

ОДБОРНИЦИ Скупштине општине /СО/ Угљевик на данашњој ванредној седници усвојили су предлог решења о именовању в.д. директора Дома здравља Угљевик Цвјетане Драгоњић.

ИЗАБРАН В.Д. ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА УГЉЕВИК: Цвјетана Драгоњић постављена на нову функцију

Фото: В.М.

Извештај о пословању Дома здравља Угљевик за протеклу годину у којој је исказан дефицит у пословању у износу од 99.915 КМ, као и програм рада са финансијским планом за 2021. годину није добио потребну већину, сви одборници су били уздржани.

Начелник општине Угљевик Василије Перић констатовао је да је стање у здравству тешко како у овој подмајевичкој општини тако и у целој Републици Српској.

- Наш досадашњи директор Југослав Цветковић услед болести није у могућности да обавља тај посао, па смо именовали новог директора од кога очекујемо да ће поправити стање када је ријеч о здравственим услугама али и о самом пословању Дома здравља Угљевик - рекао је новинарима Перић.

Он је додао да су данас донети одређени закључци да се интервентно помогне угљевичкој здравственој установи.

- Потребно је наставити даље активности да се стање поправи,  да идемо и у кредитно задужење које ће узети Дом здравља уз гаранцију општине Угљевик да ће бити адекватно враћана средства у циљу побољшања ефикасности пружања здравствених услуга - навео је Перић.

Председник СО Угљевик Ђоко Симић рекао је да је скупштина донела закључак како да се помогне Дому здравља кроз одређени пакет мера.

- У овом периоду када нам пандемија изазвана корона вирусом разара читаво друштво, када се почиње вакцинација на цијелом подручју Републике Српске неопходно је да у Дому здравља имамо одговорну особу која ће радити у складу са здравственим потребама свих становника - закључио је Симић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)