ХАРМОНИКОМ СЛАВИ ГРАД И СРПСКУ: Нови успех младог Бијељинца Ђорђа Перића (ФОТО)

В.Митрић

19. 03. 2021. у 14:24

БИЈЕЉИНАЦ Ђорђе Перић наставља са успесимка, а за његов 11. рођендан, стигао је још један Гран-при, овога пута из Летоније.

ХАРМОНИКОМ СЛАВИ ГРАД И СРПСКУ: Нови успех младог Бијељинца Ђорђа Перића (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Млади виртоуз хармонике учествовао  је на Четрвтом међународном музичком фестивалу "Павсара  болс 2021"  који је одржан од 14. до 18. марта у онлајн формату.

На фестивалу је учествовало више од 500 такмичара свих узраста и жанрова из више од 20 земаља. У номинацији инструментални жанр у узрасној категорији до 12 година, млади Перић је освојио злато, а по одлуци жирија, додељена ми је и Гран-при награда.Ђорђу је ово 74. награда из 16 земаља.

 - Задовољство ми је што могу на најбољи начин да представљам свој град и своју земљу   - каже млађани Перић.

Професор, магистар хармонике Славиша Перић, који је ментор Ђорђу Перићу добио је специјално признање за високу резултативност у педагошком раду.

Перић је и на петходном фестивалу у Естонији, добио признање за професионализам, креативна достигнућа и високо квалитетну обуку лауреата свих узраста, сарадњу и подрску као и лични допринос развоју културе и уметности, и за јачање пријатељских односа са земљама из иностранства.

Славиша Перић спадa у ред најпризнатијих уметника у свету хармонике, члан је Светске асоцијације акордиониста и директор Основне музичке школе "Корнелије Станковић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)