ИЗБО СУПРУГУ У РЕСТОРАНУ: Потврђена оптужница против Станише Главендекића (51) за злочин у Прњавору

Н. ЂУРИЋ

16. 03. 2021. у 17:14

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Станише Главендекића (51) којом се терети за покушај убиства своје супруге Драгосаве Главендекић (48), из прњаворског села Парамије, коју је ножем избо по врату и леђима.

ИЗБО СУПРУГУ У РЕСТОРАНУ: Потврђена оптужница против Станише Главендекића (51) за злочин у Прњавору

ЗАХВАЛНОСТ Жртва напада и њени спасиоци, Фото Н. Ђурић

Како су "Новости" писале, злочин се догодио 17. децембра прошле године у ресторану хотела "Европа", у улици Светог Саве у центру Прњавора.

У оптужници се наводи да Станиша од маја 2020. године није живео са супругом. Када ју је срео у центру Прњавора позвао ју је на пиће. У први мах она је одбила да седне с њим, говорећи како мора да иде код стоматолога, али је Станиша више пута позивао и инсистирао да попију пиће. Драгосава је, на крају прихватила позив и села са њим за сто.

- Током разговора оптужени је нагло устао од стола. Под битним утицајем зависности од алкохола, у пијаном стању са око два промила алкохола у крви, са умишљајем је покушао убити оштећену - наводи се у оптужници.

СРЕЋА У НЕСРЕЋИ

ПРАВУ срећу у тој несрећи, како су "Новости" писале, имала је жртва Драгосава Главендекић, мајка њихове троје деце, да су у тренутку напада сада њеног за то оптуженог супруга Станише Главендекића за оближњим столом седели пензионисани криминалистички инспектор и познати џудиста Живко Жика Милијаш (57) и Недо Божуновић (35). Они су успели да разоружају разјареног супруга и на поду задрже до доласка полиције, док је крвава супруга успела да умакне у Хитну помоћ Дома здравља.

Наводи се да је Станиша из џепа извадио нож, са оштрицом дугачком 20 центиметара.

НАПАД Место где се одиграла крвава драма, Фото Н. Ђурић

- Пришао је оштећеној док је седела, те јој ножем задао два убода у задњу страну врата, услед чега је Д. Г. задобила телесне повреде у виду две убодне ране на задњој страни врата. Након тога су им притрчали Ж. М. и Н. Б., који су седели за суседним столом, ухватили га за руку, оборили и задржали до доласка полиције - наводи се у оптужници.

Док су се они борили са оптуженим Драгосава је отрчала до зграде Дома здравља у Прњавору. Након указане помоћи превезена је у УКЦ Републике Српске где је оперисана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕМА КО ДА ОРЕЖЕ ВОЋЕ! Српска се годинама суочава са недостатком радне снаге у области пољопривреде