"САМО СМО ХТЕЛИ ДА БУДЕМО НОРМАЛНА ПОРОДИЦА": Детаљи злочина у Лакташима - Здравко упалио трактор да пригуши звук пуцњаве (ФОТО)

О. М.

16. 03. 2021. у 10:58

Здравко М. (1954.) из Лакташа ухапшен је синоћ због сумње да је покушао убити своју супругу Невенку М. (1965.), коју је тешко ранио хицем из пушке.

САМО СМО ХТЕЛИ ДА БУДЕМО НОРМАЛНА ПОРОДИЦА: Детаљи злочина у Лакташима - Здравко упалио трактор да пригуши звук пуцњаве (ФОТО)

Фото: О. М./Депоситпхотос

Злочин се догодио око 23 часа и жена је превезена у УКЦ Републике Српске где је збринута.

Здравко је након злочина позвао полицију и рекао шта је урадио. Сам је кренуо у полицију, док је патрола која је кренула на терен затекла његову рањену жену. Они су позвали Хитну помоћ која ју је пребацила у УКЦ.

Фото: О. М.

Нико од комшија није чуо пуцањ, пошто су људи већ легли да спавају. Здравко је такође упалио аутомобил и трактор, како би загушио звук пуцњаве.

Наслов

У УКЦ Републике Српске наводе да је Невенка задобила повреду грудног коша хицем из ватреног оружја.

- Пацијенткиња је, за сада, стабилних виталних параметара, а све даље прогнозе су преурањене - саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Према речима начелника Клинике за анестезију и интензивно лечење Драгана Ракановића, урађена је комплетна дијагностика, пацијенткиња је хируршки збринута и за сада је стабилних виталних параметара.

У кући поред објекта у ком се догодио злочин живе Здравкови и Невенкини синови, а у близини такође живи и брат осумњиченог. Син каже да је све сазнао кад му је полиција покуцала на врата.

- Ништа нисам чуо. Брат и ја смо цели дан кречили кућу и легли смо спавати када нам је око 23.30 полиција закуцала на врата и рекла шта се десило. Отац је већ сам отишао у полицију - у шоку каже син који је молио да му не помињемо име.

Фото: О. М.

Нагласио је да с оцем нису били у добрим односима.

- Само смо тражили од њега да буде нормалан. Да будемо нормална породица... - рекао је син.

Како сазнајемо у Чардачанима, нико у комшилуку није био у добрим односима са Здравком. Он је наводно једној породици раније претио да ће их побити и вређао их. Како комшије кажу, није постојао разлог за такво понашање, већ истичу да је у питању "тежак" човек, преке нарави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)