ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА МОМИЋЕМ: Расветљено брутално убиство Михајла Ступара (47) званог Шмит у Приједору

О. МАТАВУЉ

13. 03. 2021. у 06:33

ПРИЈЕДОРСКА полиција и тужилаштво расветлили су брутално убиство Михајла Ступара (47) званог Шмит и због сумње да је починио тај злочин расписали потрагу за Марком Момићем (41) из Приједора.

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА МОМИЋЕМ: Расветљено брутално убиство Михајла Ступара (47) званог Шмит у Приједору

Фото Инфо Приједор

До закључења данашњег издања "Новости" Момић се налазио у бекству.

- Полицијски службеници предузимају мере и радње у циљу проналска Марка Момића, због постојања сумње да је починио тешко убиство. Позивају се грађани да, уколико примете лице са фотографије, о томе обавесте најближу полицијску станицу или позову број 122 у циљу хапшења осумњиченог - саопштено је из ПУ Приједор.

Како сазнајемо, полиција је дошла до доказа да је Момић после злочина напустио Приједор, а постоје и индиције где би се могао налазити и за њим се интезивно трага.

- Приведено је више особа за које се сумња да су Момићу помогле у злочину, као и човек који му је помогао у бекству. Након криминалистичке обраде одлучиће се за кога од њих ће бити затражена мера притвора - рекао је извор укључен у истрагу.

Михало Ступар, Фото Фејсбук

Ступар је убијен у ноћи између среде и четвртка, а његово унакажено тело, с вишеструкм повредама главе, пронађено је у близини реке Сане у Приједору. На месту злочина откривени су трагови поломљене бајзбол палице којом је највероватније убијен, а затечени су и трагови који указују да је прегажен аутомобилом.

- Пронађен је аутомобил који је коришћен у злочину, као и делови поломљене палице. Извршени су претреси на седам локација, које су користиле особе обухваћене истрагом, и прикупљени докази који би могли бити кључни за даљу истрагу - каже извор из истраге.

РАЗБОЈНИШТВО У ХРВАТСКОЈ

ПРЕМА незваничним информацијама хрватско правосуђе Марка Момића потражује због разбојништва над Јосипом Хорватом (61). Ради се о пензионеру који је брутално претучен у својој кући, када му је украдено 600.000 куна, да би од повреда подлегао три месеца касније. Правосудни органи БиХ донели су одлуку о екстрадицији Момића која, како сазнајемо, није правоснажна. Одбрана је уложила жалбу по којој се још није одлучивало.

Појашњава да још није познато шта је био мотив убиства.

- Постоје индиције да убиство није било планирано, већ да је дошло до сукоба, који се претворио у крвави злочин. Тачан мотив и друге околности се истражују - истиче саговорник "Новости".

Осумњичени Марко Момић, Фото: ПУ Приједор

 

Марко Момић има богат досије и полицији је познат као вишеструки преступник. За њим трага и правосуђе Хрватске због тешког убиства и разбојништва које је, како незванично сазнајемо, почињено у новембру 2019. у Селнику код Лудбрега.

По тој потерници Момић је ухапшен у децембру прошле године. Међутим, Суд БиХ је тада одбио да му одреди притвор. Уместо тога одређене су мере забране путовања и напуштања боравишта. Одузете су му путне исправе и забрањено кориштење личне карте за напуштање БиХ, а имао је обавезу да се три пута седмично јавља надлежној полицијској станици. Те мере су на снази до 27. марта и Момић их је све прекршио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)