ПРИЈЕДОР ДОМАЋИН СТАРТА ПОСЉЕДЊЕ ЕТАПЕ? Још мало непознаница када је у питању рута 15. трке "Београд - Бањалука"

С.М.

10. 03. 2021. у 17:19

ОДРЕЂИВАЊЕ руте 15. трке "Београд - Бањалука" ушло је у завршну фазу, а да би била потпуно позната остаје да се види ко ће бити домаћин старта последње, четврте етапе.

ПРИЈЕДОР ДОМАЋИН СТАРТА ПОСЉЕДЊЕ ЕТАПЕ? Још мало непознаница када је у питању рута 15. трке Београд - Бањалука

Фото: Новости

Бициклисти из тридесетак земаља света већ традиционално ће кренути из Београда, а циљ прве етапе биће у Шапцу. Затим ће у другој ворзити од Обреновца до Бијељине. Највећи град Семберије другу годину заредом биће "дупли" домаћин, јер ће бити домаћин и старта треће етапе која завршава у Власеници. У наредних неколико дана биће познат и домаћин старта четврте етапе која завршава спектакуларним круговима у Бањалуци.

С тим у вези, директор трке Владимир Куваља боравио је у Приједору, где је са градоначелником Далибором Павловићем разговарао да овај град на западу Српске по први пут угости караван.

Фото: Новости

- Имали смо врло добар и отворен састанак. Предочили смо људима који воде град шта је ова трка до сада урадила и колико бенефита доноси, што су они пажљиво саслушали и у начелу се сложили да би било лепо да се укључе у организацију. Лично се надам таквом расплету, јер нам је циљ да укључимо што више градова из свих крајева Српске. Пре три године смо се "спустили" јужно од Бијељине и од тада је Власеница наш партнер, а сада се надам да ћемо кренути и западније од Бањалуке. Срећан сам што је трка постала препознатљива међу обичним људима, као и градовима. Зато уосталом наша прича из године у годину расте, рекао је Куваља.

Фото: Новости

Доласком неких од најбољих екипа из Европе и света попут италијанског Бардијанија значајно је подигло интересовање медија које је из године у годину веће. Тако је већ најављен долазак новинарских екипа из Италије и Шпаније у којима је бициклизам један од најпопуларнијих и најпраћенијих спортова. Новинске куће из Републике Српске и Србије извештавају са трке од првог до последњег километра, а тако ће бити и ове године. Да подсетимо, трка почиње 22. априла првом етапом, а четврта је на програму 25. априла 2021. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)