ЊИХОВИ СИНОВИ ДАЛИ СУ ЖИВОТЕ ЗА СЛОБОДУ РС: За Дан жена поклони и пажња за мајке хероја Републике Српске (ФОТО)

В. МИТРИЋ

08. 03. 2021. у 17:56

ПРЕДСЕДНИК Борачке организације Угљевика Јован Маринковић посетио, подом Дана жена, Радојку Мекић, мајку погинула три борца Војске Републике Српске и Наду Јанковић, мајку два погинула борца и уручио им по 200 КМ.

ЊИХОВИ СИНОВИ ДАЛИ СУ ЖИВОТЕ ЗА СЛОБОДУ РС: За Дан жена поклони и пажња за мајке хероја Републике Српске (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Челник угљевичких бораца прича да Маринковић је за 47 мајки погинулих бораца подељено, за Дан жена, по 100 КМ, док за четири  по 200 КМ, што је укупно 5,5 хиљада КМ. Маринковић је подсетио да се сваке године мајкама погинулих бораца на 8. март деле новчани поклон.

- Наш мотив је да све мајке погинулих бораца осете да нису заборављене, ово је симболичан поклон али и доказ да никада нећемо заборавити породице наших погинулих сабораца - рекао је Маринковић.

Осмомартовски пријем ове године изостао је због поштовања епидемиолошких мера, па су новчани поклони додељени на кућне адресе.

Мајка погинула три сина Радојка Мекић захвалила је на новчаном поклону.

- Моја туга за синовима Драганом, Гораном и Зораном никада неће проћи - каже мајка три хероја Репубублике Српске. - Овде имамо увек подршку од руководства Борачке орагнизације и општинe Угљевик, који нас никада нас нису заборавили. Нама је потребна пажња, коју нам, из душе, дају. То су прави саборци и поштоваоци моје дивне деце.

Поклон је уручен и Нади Јанковић која је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату изгубила синове Мирослава и Станимира.

- Мирослав је имао 24 године када је погинуо а Станимир 22 године. Живим са тугом и болом, имам кћерку и унучад који су ми једина утјеха - рекла нам је Јанковићева.

Ова породица истиче да Борачка организације Угљевика увек брине о мајкама погинулих бораца и захвалили су им се на томе.

Заједно са Маринковићем мајке погинулих бораца посетио је и председник Одбора породица погинулих бораца Угљевика Саво Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)