СМЕТА ВАКЦИНА ИЗ СРБИЈЕ, АЛИ НЕ ИСТА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: За само неколико дана регион се уверио у дволичност бошњачких политичара из Сарајева

С. МИШЉЕНОВИЋ

08. 03. 2021. у 07:40

СЛОВЕНИЈА ће Босни и Херцеговини донирати 4.800 доза вакцине фирме "Астра Зенека" и то исте оне коју је донирала и Србија пре пар дана.

СМЕТА ВАКЦИНА ИЗ СРБИЈЕ, АЛИ НЕ ИСТА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: За само неколико дана регион се уверио у дволичност бошњачких политичара из Сарајева

Фото АВАЗ

Али за разлику од донације Србије која је у Сарајеву и Федерацији БиХ дочекана на нож и проглашена донацијом "јефтних" и "неквалитетних" вакцина, за помоћ из Словеније ни један бошњачки политичар није рекао исто, или боље речено нису се ни огласили.

Од Бисере Турковић, министарке спољних послова БиХ, председника "Народа и правде" Елмедина Конаковића, или градоначелника Зенице Фуада Касумовића, који су били дежурни критичари испорука цепива из Србије сада нема увредљивих коментара ка Словенији због донације истих вакцина против вируса корона.

СТАВ Ненад Стевандић, Фото Новости

Све то, како кажу саговорници "Новости", доказ је лицемерја бошњачке политике из Сарајева, а којој дефинитвно смета све што долази из Србије, па било то и помоћ која спасава животе грађана ФБиХ.

Радован Ковачевић, портпарол СНСД и саветник српског члана ПБиХ, каже да је Србија у току пандемије вируса корона показала најбоље хумано лице српског народа који у невољи помаже комшијама.

- Бошњаци су потезима показали и своје право лице, где су "покљоњеном коњу гледали у зубе" - каже Ковачевић.

Он истиче да је РС захвална Србији што је донирала вакцине против ковида 19 Федерацији БиХ и да ће бити спасени животи и додао да РС подржава и помоћ из Словеније.

НЕПОТРЕБНА ПОЛИТИЗАЦИЈА

ЈЕЛЕНА Тривић истиче да политизација вакцина уопште није потребна, јер је сваки људски живот битан.

- Постављати питање зашто неко донира вакцине, какве су оне, зашто је тако мала количина и слично је ван сваке памети. Није битан број вакцина, јер сваку ту вакцину прими човек. Ако ће се тиме спасити макар само један људски живот, треба бити захвалан - категорична је Тривићева.

Ненад Стевандић, председавајући Српског клуба у ПБиХ, каже да је циљ Сарајева и бошњачких политичара дискредитација свега што долази из Србије, па макар то спасавало животе у Федерацији.

- Србофобија не престаје у Сарајеву. Да то Сарајево ради у корист грађана, набавили би већ вакцине за све грађане ФБиХ, а не би пљували по комшијама. Видећемо какав ће бити однос Сарајева према Србији када се тамо почну производити вакцине против вируса корона - каже Стевандић.

ИМУНИЗАЦИЈА Вакцинација у РС, Фото Новости

Јелена Тривић, потпредседница ПДП и посланица у НСРС, пита где су сада критичари из Федерације БиХ. И додаје да је сада свима јасно да никада није ни био проблем у вакцинама, већ у чињеници да помоћ стиже из Србије.

- На оба ова примера донација показала се она стара: "Није битно шта се донира већ ко донира", јер су различити ставови били у Федерацији БиХ по питању донације која долази из Србије и оне која долази из Словеније. Исто тако, можете посматрати и из другог угла ове који су критиковали, а који сада ћуте, да није битно шта су рекли, већ ко је рекао - истиче Тривићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)