ОПЉАЧКАН ЗМАЈ ОД ШИПОВА: Лопови претукли радника и из куће изнели 15.000 евра

В.М.

07. 03. 2021. у 13:49

ОПЉАЧКАН ЗМАЈ ОД ШИПОВА: Лопови претукли радника и из куће изнели 15.000 евра

Фото: В. Митрић

НЕМА никаквог помака у стрази о разбојништву и пљачки која се догодила 1. марта у породичној кући Илије Граховца, познатог као Знај од Шипова, када су непознати разбојници узели 15 хиљада евра и скоро на смрт претукли његовог радника Драгоја Д., рекао нам је Граховчев адвокат Душан Томић.

Томић истиче да је, „посебно скандалозно, тужно и ружно што се све догодило пред очима времешне Илијине мајке Боје“. И Боја и Драгоја, који се једва повратио, су у шоку.

-Полиција мора хитно и ефикасно да открије све детаље тог разбојништва и пљачке и да кривци изађу пред лице правде – каже Томић.

- Засад су само привели тројицу људи у полицију за које се сумња да су харали тим делом РС, али нема потврде да су опљачкали и мог клијента. Када неко пријави Змаја, полиција је брза и ефикасна, мада се касније утврди да су пријаве неосноване. Против њега се водило пет кривичних поступака и све смо добили у нашу корист.

Новац који су одели криманалци Илија није, у први мах, пријавио, јер га је, како каже Томић, „било срамота да Змаја од Шипова неко опљачка из куће у коју су долази многобројни гости и увек домаћински примани и гошћени“. Паре су од недавно продате стоке. Илије је те ноћи, пре упада разбојника, чашћавао друштво у оближњој кафани из које је и неко ко је „типовао“ Илијину кућу.

- Верујем да ће пљачкаши бити откривени, али је дискутабилно да ли ће бити враћен новац, баш као у недавној пљачки старице Радинке Томић из Бијељине - каже Томић.

- Као да су пљачкаши поделили новац са некима који их штите и бране, што никако не би смели, чему се мора стати на пут. МУП РС би требао да стави на дневни ред пљачкање грађана РС што уноси велику несигурност, јер им криминалци упадају у кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)